Tre kjappe:Vil ha Mané og Firmino inn på laget igjen

Redaksjonen uttrykker forundring over at Sadio Mané og Roberto Firmino ble benket mot Chelsea, og diskuterer Jordan Henderson og Dejan Lovren.

29. nov 2017 kl 08.30 Einar Kvande

Hva tenker du om benkingen av Firmino og Mané mot Chelsea?

Arve Vassbotten:

– Jeg måtte jo klø meg litt i hodet da jeg så startoppstillingen mot Chelsea. Og det er i utgangspunktet veldig merkelig å gå inn i en slik kamp uten to av de aller beste spillerne, men det var lite å si på det da ledelsen kom. Spesielt synes jeg i en slik kamp at man savner Firmino, på grunn av den førsteforsvarerjobben han gjør, en oppgave Sturridge aldri vil kunne gjøre like godt. Men mangelen på kynisme når man har en ledelse er en større frustrasjon enn akkurat hvem som spiller. Nå kommer det to kamper denne uken mot lag som vil legge seg lavt, og da må Mané inn igjen i hvert fall - han har et helt annet repertoar enn Ox. I de kampene synes jeg det hadde vært mer naturlig å spille med Sturridge enn det var mot Chelsea, men jeg håper likevel det er Firmino vi får se.

Torbjørn Flatin:

– Jeg sliter med å se logikken til vår manager angående startoppstillingen mot Chelsea. Jeg har, kanskje noe motvillig, akseptert at det må roteres i dagens toppfotball og at alle de andre topplagene i Premier League også gjør det. Jeg er også klar over at laget ble toppet mot Sevilla i håp om at gruppeseier kunne sikres en runde før slutt i Champions League. MEN, vi kommer ikke til å vinne Premier League, og sannsynligvis vil to av Chelsea, Tottenham, Arsenal og Liverpool komme inn blant topp fire og to vil ikke gjøre det. Slik sett var hjemmekampen mot Chelsea en sekspoenger, mot et lag som hadde en dag mindre hvile og hadde spilt i Aserbajdsjan, og så hviler Klopp to av våre aller beste spillere i Mané og Firmino. Som sagt, jeg forstår ikke logikken.

Marius Rabben:

– Det var naturlig med friske bein inn etter det som skjedde i Sevilla, og planen fungerte sånn sett strålende frem til 85. minutt. Rullering er et viktig stikkord i denne perioden. Men med to tapte poeng mot Chelsea regner jeg med at Klopp starter med begge i kveld, så angrepsrekka bør bestå av Firmino, Mané og Salah, som fikk fortjent hvile under landslagspausen. Sturridge vurderes nok fra start igjen mot Brighton på lørdag.

Jordan Henderson har fått mye kritikk for sitt spill mot Sevilla og Chelsea. Er det på tide at kapteinen får en pust i bakken?

Arve Vassbotten:

– Hvis man velger å bare se på statistikk så hevder Jordan Henderson seg ofte veldig bra på antall pasninger og pasningssikkerhet, og fremstår sånn sett stort sett ganske bra på papiret. Unntaket fra det er nok mot Sevilla, der han var nede svake 56,7 prosent på pasningssikkerhet. Men hva gjør egentlig Henderson med ballen når han får den? Han virker til tider redd for å styre spillet, og slår ofte kjapt videre til nærmeste stopper. Istedenfor at han blir den igangssetteren han burde være, blir den kreative jobben overlatt til langt mindre pasningssikre stoppere. I tillegg er han for lite disiplinert defensivt etter min smak. Så han havner litt mellom barken og veden. Han er nok en spiller som egner seg bedre i en mer offensiv rolle, men når det er sagt ser jeg ikke helt hvem andre Liverpool har i den rollen nå heller. Man har Can, men igjen mangler man noe av disiplinen som kreves. Jeg likte godt da Klopp forsøkte seg på to DM, og tror kanskje det hadde vært en løsning som hadde sikret ting bedre bakover og kanskje ville skapt mer balanse i laget.

Torbjørn Flatin:

– Ja, jeg synes det, jeg tror både Henderson og laget ville hatt godt av å ha Emre Can som anker i de neste par kampene.

Marius Rabben:

– To spesielt vanskelige kamper hvor han ikke var alene om å gjøre feil, men det er veldig enkelt å peke ut kapteinen når midtbanen blir veid lett. Han bør få hvile litt etter hvert – enten i kveld eller mot Brighton, før Spartak Moskva – og borte mot Stoke er det gode muligheter for å stille med Can og Wijnaldum sentralt bak et hurtig angrep sammen med anvendelige Oxlade-Chamberlain.

Bør Dejan Lovren går rett inn i forsvarsrekka igjen mot Stoke dersom han er helt skadefri?

Arve Vassbotten:

– Ja, han og Matip er fortsatt Liverpools beste stopperduo, slik jeg ser det. Ville spilt med Gomez, Matip, Lovren, Robertson mot Stoke, vil gjerne at man tester ut venstreback alternativet oftere og da kan slike kamper være muligheten.

Torbjørn Flatin:

– Jeg ville kjørt Mignolet bak Gomez, Matip, Lovren og Moreno mot Stoke. For meg er Joel Matip og Dejan Lovren fortsatt det beste stopperparet som Liverpool har, selv om det begynner å bli irriterende mange ganger hvor minst en av dem er skadet. Ragnar Klavan er en helt grei vikar, men ikke noe mer for meg og tidligere har han også begynt å slite hvis han må spille flere kamper i rekkefølge. Joe Gomez er et naturlig valg mot røffe Stoke, fremfor Trent Alexander Arnold. Angående Alberto Moreno må jeg bare bøye meg i respekt for måten han har kommet tilbake på, 2.omgangen i Sevilla aldri så mye.

Marius Rabben:

– Tatt i betraktning at Lovren i så fall ikke har trent som vanlig før senest tirsdag, og at Klavan gjør det bra sammen med Matip og Gomez, vil jeg helst se ham på benken – for det er nok av kamper fremover. Nå kommer det litt an på Morenos fysiske form etter 18 kamper fra start (og en omgang for Spanias landslag) denne sesongen, men jeg blir overrasket om ikke Robertson får en mulighet enten i kveld eller på lørdag. Jeg ville brukt Moreno på bet365 Stadium, og startet med skotten mot Brighton. De bakerste mot Stoke: Mignolet, Gomez, Matip, Klavan og Moreno.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]