Fra «Ingen Mané - ikke noe håp» til «No Mané - no problem»

På 12 måneder har Liverpool bygd et langt sterkere fundament, ifølge James Pearce.

19. des 2017 kl 17.46 Arve Vassbotten

Liverpool Echos fremtredende fotballjournalist James Pearce har laget en oppsummering av hva som har skjedd med laget siden de tapte 4-3 for Bournemouth for et år siden.

I desember i fjor ledet Liverpool 3-1 halvveis ut i andre omgang mot Eddie Howes menn. Klopp bestemte seg da for å hvile Sadio Mané - og Liverpool kollapset.

Sporet av

«Det var et tegn på hva som skulle komme. De rødes sesong sporet av på starten av nyåret da den senegalesiske landslagsspilleren dro til afrikamesterskapet. Ingen Mané - ikke noe håp», skriver Pearce om ubehagelighetene for ett år siden.

Søndagens maktdemonstrasjon på Vitality Stadium med 4-0-seier viser ifølge Pearce at noe har skjedd.

«Mannen som sveipet med seg alle prisene under klubbens avslutning i mai ble sittende på benken hele kampen. No Mane, no problem (Ingen Mané - ikke noe problem).»

Fornuftig pengebruk

«Etter å ha vært altfor avhengig av den fantastiske tidligere Southampton-vingen sist sesong, er byrden nå delt på flere. Liverpool er et mer komplett lag, og det gjør dem vanskeligere å stoppe. Klopp har oppnådd det med en kombinasjon av å bruke penger fornuftig og ved å utvikle talentene han hadde tilgjengelig.»

Pearce mener laget absolutt ikke er noe enmannsband selv nå som Salah har tatt over stjernerollen fra Mané heller.

Og han mener Firmino nå er laget udiskutable nummer 9, mens han sist sesong ble flyttet ut på kanten i den samme kampen for å gjøre plass for Divock Origi. Firmino har nå 13 mål, som er mer enn han klarte hele forrige sesong.

Og også Coutinhos videreutvikling blir naturligvis påpekt som en suksessfaktor.

Det samme gjør bedringene i forsvar og Joe Gomez, Dejan Lovren og også Ragnar Klavan nevnes i den sammenheng som spillere som har tatt nye steg.

Sterkere fundament

«Mens troppen sist vinter alltid så urovekkende tynn ut, har Klopp nå flere alternativer», skriver Pearce og viser til benken den gangen og nå.

I Bournemouth i 2016 satt Adam Lallana, Klavan, Ben Woodburn, Alberto Moreno, Trent Alexander-Arnold og Ovie Ejaria på benken, på søndag var Lallana der sammen med Danny Ings, Dominic Solanke, James Milner, Mané og Alexander-Arnold.

«Det har vært humper på veien, men denne sesongen er bygget på et mye sterkere fundament.»

«Kjøp en midtstopper i januar og troppen vil være godt nok rustet til å holde inn», mener Pearce.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]