GODE RESULTATER  Steven Gerrards lag er ubeseiret i seriespillet denne sesongen.

– Jeg vet Jürgen er der om jeg trenger ham

Steven Gerrard har latt seg intervjue om sitt første halvår som U18-manager.

– Det er opp til meg hvor mye kontakt jeg vil ha med Jürgen Klopp. Jeg kan banke på døren hans hver dag hver eneste uke om jeg ønsker det. Vi sender hverandre meldinger ganske jevnlig. Jeg har kanskje vært nede på Melwood tre eller fire ganger etter at sesongen begynte, forteller Gerrard i et langt intervju med Liverpool Echo.

– Jeg trenger ikke oppsøke Jürgen hver dag. Jeg trenger ikke kontakte ham hver dag heller, men jeg vet at døren hans er åpen om jeg trenger ham. Han ga meg gode råd før jeg tok denne jobben, forteller den tidligere Liverpool-kapteinen.

Gerrard jobbet i en litt flytende rolle ved akademiet fra februar til mai, før han tok over som manager for U18-laget i sommer.

– Jeg kjenner det virkelig på kroppen at jeg er blitt manager for mitt eget lag. Jeg tror jeg har blitt to år eldre på seks måneder!

– Vanskeligere i dag

Scouseren Gerrard gikk selv gradene i Liverpools ungdomsavdeling, men han tror det er vanskeligere for en lokal spiller å gå hele veien opp på førstelaget nå enn det var da han selv slo igjennom som spiller.

– Jeg mener det er vanskeligere nå, fordi det er mer penger i fotballen. Klubbene er mye rikere, så de kan gå ut og kjøpe spillere for store penger. For ti eller femten år siden kunne du gå hele veien opp til førstelaget om du var en brukbar fotballspiller, og du ville få spille et visst antall kamper. Dersom du skal slå deg inn på førstelaget til en toppklubb i Premier Leauge i dag og bli værende der, må du være en topp, topp spiller. Du må være sensasjonelt god for å komme inn på laget og spille deg til fast plass.

– Jeg ser spillere som er på randen av førstelaget nå, som Rhian Brewster og Dom Solanke. De er gode fotballspillere, men klarer de å ta det neste steget som gjør at de spiller seg til fast førstelagsplass? Det er utfordringen de står overfor. Det er tøffere nå for akademiguttene. Standarden er høyere enn den var i gamle dager.