Liverpool må sette inn 1,5 millioner euro på Romas konto

Gårsdagens scoring utløste klausul i Liverpools overgangsavtale med Roma.

18. des 2017 kl 15.32 Einar Kvande

Mohamed Salah gjorde sitt mål nummer 20 for Liverpool i 4-0 seieren over Bournemouth. Det får kassereren i AS Roma til å gni seg i hendene. Liverpool må nemlig overføre 1,5 millioner euro til Serie A-klubben som en del av overgangsavtalen mellom klubbene, melder Egypt Independent.

Liverpool betalte 42 millioner euro for Salah da han kom i sommer, men kan totalt bli nødt til å punge ut med 8 millioner euro til dersom alle klausulene i avtalen slår inn. En av disse klausulene var altså at Liverpool måtte betale 1,5 millioner euro så snart Salah hadde gjort 20 mål for sin nye klubb. Det gjorde han i rekordtempo. George Allan for 122 år siden er den eneste som har notert seg for 20 mål på færre kamper for Liverpool enn Salah.

Det tok Salah bare seks måneder å bli en kulthelt på the Kop. Han har nå scoret like mange mål for Liverpool som Sadio Mané, men har brukt 20 færre kamper på å gjøre det.

Ingen spiller har gjort flere mål i engelsk fotball denne sesongen. Tottenhams Harry Kane og Peterboroughs Jack Marriot er de to neste på listen med 18.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]