DRØM OG MARERITT:  Det er vel ingen som kunne ønske seg jobben til Aleksandr Selikhov i Spartak Moskvas mål i går kveld.

Dette skriver avisene: «Lynende hurtighet, intelligente bevegelser og dødelige avslutninger»

The Fab Four herjet på banen, og får blekket til å sprute i de engelske avisene.

«Det var en barmhjertighetsgjerning. Klokken hadde ikke engang tikket over til 90 minutter da den polske dommerenSzymon Marciniak blåste i fløyta. Spartak Moskvas ydmykelse var komplett», skriver James Pearce i Liverpool Echoi innledningen til sin kommentar til 7-0-seieren over Spartak Moskva.

Klopps «ustoppelige» gutter holdt ikke bare nervene under kontroll i den svært avgjørende kampen, de «ødela» det russiske mesterlaget etter alle kunstens regler, er ord Pearce bruker om kampen der Coutinho scoret tre ganger, Mané to, og Firmino og Salah ett hver.

The Fab Four herjet fra start til slutt

«Dette var kvelden da Liverpool for alvor annonserte sin tilbakekomst til Europas elite.»

Det er gått ni år siden sist Liverpool kvalifiserte seg for åttendelsfinalen i Champions League. Mandag er laget igjen i potten til trekningen i Nyon.

«The Fab Four herjet fra start til slutt. Philippe Coutinho, Sadio Mane, Mohamed Salah og Roberto Firmino skapte kaos. Enhver backlinje i Europa vil slite med å stoppe den skinnende kvartetten når de er i dette humøret. Deres lynende hurtighet, intelligente bevegelser og dødelige avslutninger vil være nok til å gi Evertonians kaldsvette før søndagens Merseyside-derby.»

Pearce mener Klopp har vist at han er en mester i utslagsrunder over to kamper, med erfaringene fra Europa League i hans første sesong som manager.

Dette var kvelden da Liverpool for alvor annonserte sin tilbakekomst til Europas elite.James Pearce - Liverpool Echo
HERJET:  Liverpools angrepsrekke hadde en ultimat dag på jobb.

Latterliggjort og demontert

«Dette er det Liverpool kan gjøre. Dette er grunnen til at Jürgen Klopp ble hentet til Anfield. Og dette er grunnen til, så lenge tyskeren blir, at det alltid vil være håp om at noe spesielt vil bli bygget på Merseyside. Det er fortsatt feil i Klopps store design, det viser Premier League-tabellen oss. Men her på en kald Anfield-kveld ble den spennende Klopp-prototypen vist fram. Energisk, intuitivt, hypnotiserende pasningsfotball og med ødeleggende skarphet», skriver Ian Ladyman i Daily Mail

«Liverpools fotball kunne ha åpnet opp en lukket konvolutt og ville ikke sett vakrere ut om det var malt i vannmaling», skryter han videre.

Men Ladyman understreker at alt ikke er perfekt i Liverpool, selv om det var det onsdag kveld. 

«Liverpools reise gjennom gruppe E har allerede vist os det beste og det verste fra dem», skriver han og referer til Sevilla-kampen som det verste.

«Så i teorien kunne dette vært en nervepirrende affære. Isteden var det 90 minutter med forgyllet Liverpool-fotball, en kveld der Spartak ble latterliggjort og demontert av et ødeleggende pasningsspill som bare er mulig når man er velsignet med en viss type spillere».

Liverpools fotball kunne ha åpnet opp en lukket konvolutt og ville ikke sett vakrere ut om det var malt i vannmaling.Ian Ladyman - Daily Mail
KNUST:  Aleksandr Selikhov ble bare sittende igjen ved stolpen etter et av målene.

Skremmer alle

«Liverpools angrep vil skremme alle åttendelsfinalistene i Champions League», skriver David Maddock i The Mirror

«Med alt snakket om svakheter i både sinn og kropp, er det en kvalitet som gjør Liverpool til virkelige Champions League-utfordrere; måltrusselen», skriver han videre og mener det er få angrepsrekker i Europa som kan matche Liverpools kvartett.

Og spesielt Coutinho får all mulig ros etter sine tre mål.

«Hattricket hans var vakkert. Brasilianeren viser akkurat hvorfor Klopp vil kjempe så hardt for å holde han ute av klørne til Barca og andre lag. Likevel er det langt fra noe one-man show, selv om han absolutt var kveldens mann».

Han hyller også Manés volley like etter pause og mener den «var episk i utførelsen og storslått i dristighet».

Med alt snakket om svakheter i både sinn og kropp, er det en kvalitet som gjør Liverpool til virkelige Champions League-utfordrere; måltrusselen.David Maddock - The Mirror
KLISTRET UNDER DRAKTA:  Coutinho tok med seg matchballen under drakta etter hattricket.

En oppvisning i Klopps filosofi

«Liverpool har sine 'Fab Four', og Premier League har sine 'Fantastic Five', ettersom en kvintett av engelske klubber har kvalifisert seg for åttendelsfinalen i Champions League. Her var det også et 'Magnificent Seven'-målrush, skriver Jason Burt i The Telegraph

«Klopp beskrev denne kampen som 'alt eller ingenting', så laget ga alt og lot ikke flaue russiske mestere få noen ting.»

«Philippe Coutinho gikk av banen etter sluttsignalet med matchballen trygt bevart under drakta. Ballen lå klistret til ryggen, akkurat som den hadde gjort til føttene hans mens han styrte destrueringen av Spartak Moskva», skriver Henry Winter i The Times

«Coutinhos brillianse ble vist hele kvelden. Det ble også kvaliteten til Sadio Mané, Roberto Firmino og Mohammed Salah.»

«Anfield ble servert hele spekteret av deres individuelle kvaliteter og deres kollektive styrke. Coutinho og Firmino, Mané og Salah forstod hver andres bevegelser så godt, og sørget for raske, ødeleggende ballbytter mens ballen ble spilt inn i Spartaks boks gang etter gang».

Ballen lå klistret til ryggen, akkurat som den hadde gjort til føttene hans mens han styrte destrueringen av Spartak Moskva.Henry Winter - The Times

«Jürgen Klopps filosofi og personlighet lå som stemplet over hele denne prestasjonen». 

Også Winter gjør et poeng ut av at dommeren blåste av på 90 minutter.

«Når dommeren ignorerer målene i andre omgang (fire) og innbytter (fem) i vurderingen av tilleggstid og bare blåser av etter 90 minutter, viser nåde til russerne. Det er også sjelden at en venstreback, i dette tilfellet James Milner, å bidra med tre assist».

«Når åttendelsfinalen trekkes på mandag, er det få som vil ønske å få Liverpool.»

Winter avslutter sin kommentar med: «Lykke til for Everton på Anfield på søndag. De vil trenge det».  

Del

Champions League

02.02.2018 14:36

Se troppen her:Clyne inkludert i Champions League-troppen

Tre spillere inn og fire borte fra den oppdaterte Champions League-troppen.

01.02.2018 14:33

Må registrere nye CL-spillere innen dagen er omme

23.01.2018 18:03

Liverpool mener Porto bryter reglene

Anfield-klubben har tatt kontakt med UEFA på grunn av ekstreme billettpriser.

Dette skriver avisene

31.01.2018 10:01

Dette skriver avisene: «De strålende smilene og bamseklemmene er tilbake»

Plutselig ser ikke ting så dystert ut likevel. Her er avisenes reaksjoner på Liverpools seier mot Huddersfield.

28.01.2018 10:56

Dette skriver avisene etter tapet i FA-cupen«Dette var det sterkeste laget Klopp kunne ha valgt, og ingen av spillerne hang med»

VAR, håpløst forsvarsspill og mangelen på Coutinho-erstatter er tema i avisene.

23.01.2018 10:36

Avisene etter 0-1 mot Swansea«Jurgen Klopps lag fikk akkurat det de fortjente»

Dette handlet ikke om uflaks eller marginer imot, skriver avisene.

Spartak Moskva

08.12.2017 15:46

Tiltale fra UEFA

07.12.2017 12:09

Logg deg inn og stem:Hvilken karakterer vil du gi etter Spartak-knusingen?

Som medlem i supporterklubben kan du nå logge deg inn, og gi din karakter til spillerne.

07.12.2017 00:26

Coutinho:– En veldig fin kveld

Coutinho beskriver det som enkelt å spille sammen med rekkekameratene på topp.

Siste Til vår nyhetsoversikt
21.03.2018 kl 13:29

Xabi Alonso på hver banehalvdel

Lothar Matthäus er i spissen for en fyldig tropp fra Bayern München, til lørdagens legendekamp.

+
21.03.2018 kl 12:22

Can måtte avbryte trening

Emre Can kjente smerter i sin rygg på dagens landslagstrening.

+
21.03.2018 kl 10:12

Wijnaldum fortsatt preget av mageonde

Gini Wijnaldum var slått ut i to uker med mageproblemer, og er fortsatt påvirket av det.

+
21.03.2018 kl 09:34

«Ungt» legendelag i helrødt

Blant de 21 som skal møte Bayern München til veldedighetskamp på lørdag er det flere som nylig har spilt aktivt, og som bør borge for en uvanlig fartsfylt

+