Matip og Lovren har spilt sammen i 12 av 22 kamper denne sesongen

Det er ikke ofte at Jürgen Klopp har fått benyttet sitt foretrukne stopperpar sammen denne sesongen.

2. des 2017 kl 11.30 Einar Kvande

I går kveld kom sjokkmeldingen om at Joël Matip kan gå glipp av alle de åtte kampene som Liverpool skal spille i desember på grunn av en lårskade. Dermed går Anfield-klubben inn i den viktige julemåneden uten sin beste midtstopper tilgjengelig. Jürgen Klopp står da tilbake med Dejan Lovren og Ragnar Klavan som midtstoppere, med Joe Gomez som et alternativ.

Ingen ideel situasjon, men Klopp er blitt vant til å ikke ha sine to beste stoppere tilgjengelig samtidig. Statistikken viser nemlig at duoen ikke har spilt sammen i 45% av kampene denne sesongen.

Lovren og Matip har utgjort stopperparet i 12 av 22 kamper. Klavan og Matip har spilt sammen i 7 kamper. Klavan og Lovren har 2 kamper sammen, mens Gomez og Klavan spilte ligacupkampen mot Leicester.

Jöel Matip har med andre ord gått glipp av bare tre kamper tidligere denne sesongen, mens Lovren har stått over 8 kamper. Spillerstatistikken til Liverpool.no viser at Lovren har spilt 81 av 128 mulige ligakamper siden kroaten kom til klubben.

Studerer vi tallene for Premier League-kampene fra forrige sesong, så startet Lovren og Martip 17 av 38 kamper sammen. I tillegg utgjorde duoen en stoppertrio sammen med Ragnar Klavan i en kamp. Det i en sesong hvor Matip var skadet i desember (gikk glipp av kampene mot Middlesbrough, Everton, Stoke og Manchester City), og hvor Kamerun nektet Liverpool å bruke stopperen mens Afrika-mesterskapet pågikk.

Til sammenligning har Lovren og Matip startet 7 av 14 ligakamper sammen denne sesongen. Altså nøyaktig halvparten av Premier League-kampene denne høsten.

Lovren har vært mest skadeplaget

Dette er skadene Liverpools midtstoppere har hatt denne sesongen:

DEJAN LOVREN:

16. september: Satt på benken under Premier League-kampen mot Burnley på Anfield på grunn av vondt i ryggen, og var ikke engang i troppen i ligacupkampen mot Leicester påfølgende tirsdag. Kroaten var imidlertid tilbake i ligakampen mot "revene" den 23. september.

28. oktober: Pådro seg en lårskade under oppvarmingen til kampen mot Huddersfield. Var tilbake med et sent innhopp fra benken mot West Ham 4. november.

25. november: Mistet kampen mot Chelsea på grunn av en liten hevelse. Var tilbake mot Stoke fire dager senere.

JOËL MATIP:

16. september: Fikk et hamstringproblem i 1-1 kampen mot Burnley, og sto over mot Leicester i ligacupen. Midtstopperen var tilbake i ligakampen mot "revene" den 23. september.

17. november: Dagen før møtet med Southampton kom meldingen om at midtstopperen hadde en 'adductorskade' og ville miste kampen. Var tilbake i full trening torsdag 23. november etter å ha mistet to kamper, og spilte mot Chelsea.

29. november: Fikk en lårskade i kampen mot Stoke. Det er snakk om et muskulært problem.

RAGNAR KLAVAN:

29.november: Var ikke aktuell for kampen mot Stoke på grunn av sykdom.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]