3 kjappe om overganger:Ønskelista for januarvinduet

Ønsket de fleste hadde på førsteplass er nå innfridd.

24. des 2017 kl 10.23 [email protected]

Jula er tid for å få sine ønsker oppfylt. Her har Liverpool.no-redaksjonen satt opp sin prioriterte liste over de viktigste posisjonene å forsterke i januarvinduet.

NB! Denne lista ble satt opp før overgangen til van Dijk ble et faktum.

1. mann på ønskelista

Torbjørn Flatin: Midtstopper.

Alle mine ønsker er av defensiv natur, som gjenspeiler det laget Jürgen Klopp disponerer. Nå mener jeg faktisk at Matip/Lovren er et habilt par dersom de kan spille stabilt sammen, MEN de er begge mye skadet og ingen av dem passer veldig godt slik Liverpool ønsker å spille med å stå høyt og la backene komme framover på begge sider. Vi behøver en stopper som enten har stor fart, eller er ekstrem i duellspillet, og aller helst har begge deler. Hvis han i tillegg er en leder er det perfekt. Jeg har ikke blitt imponert over det Virgil van Dijk har vist etter at han kom tilbake fra sitt skadeopphold, men har ingen andre navn og håper inderlig transferkomiteen har bedre oversikt enn meg.

Arild Skjæveland: Keeper.

Vil aldri skje, men eg har eit sterkt ønske om ein keeper i skikkelig verdensklasse. Oblak hadde vore kjekt, men ser ikkje så mange andre alternativ. Vil aldri skje, men om eg skulle velge så...

Tore Hansen: Midtstopper (keeper).

I sommer ønsket jeg meg en «sjef» bakerst. Enten en ny midtstopper eller ny keeper. Nå har det riktignok gått ganske bra i forsvaret utover sesongen. Det skal Klopp og spillerne hans ha credit for. Likevel er det fortsatt første pri for meg. Tenker man en klassisk sentrallinje føler jeg vi fortsatt mangler en sentral spiller bakerst. Vi vet alle hvilket navn Liverpool er ute etter. Fint hvis han kommer, det tror jeg blir et løft innover mot sesongslutt. Jeg sitter likevel med en følelse om at det ikke kommer noe storkjøp i januarvinduet.

Einar Kvande: Keeper.

Det må finnes mange keepere der ute som er bedre enn Mignolet og Karius, og det sier jeg uavhengig av tabben til Mignolet mot Arsenal. Ingen av de to nevnte virker i stand til å dominere feltet på defensive dødballer, og det er mitt største ankepunkt mot dem. Personlig ville jeg gitt Danny Ward en sjanse til å vise seg frem. Jeg tror ikke han er noe svakere enn de to foran ham i køen. I mine øyne er Burnleys reservekeeper, Pope, en bedre keeper enn våre to beste, og det er et tankekors. Vi har en meget lovende sisteskanse i våre egne rekker i polske Kamil Grabara, men han er nok fortsatt for ung og urutinert til å være førstelagsaktuell, men der kan vi ha en mann for fremtiden. I mellomtiden må vi løse keeperfloken ved å kjøpe en erfaren keeper som er god både i feltet og på strek.

Arve Vassbotten: Midtstopper.

Både Matip/Lovren og Lovren/Klavan har fungert greit og har løftet seg, men det mangler et verdensklassenivå på alle Liverpools stoppere, og man trenger et løft for å være en real utfordrer både i Premier League og ikke minst Champions League. Uansett om Liverpool ikke klarer å sikre seg førstevalget van Dijk, må det kjøpes inn en ny stopper i januar. Dekningen på akkurat den plassen er dårligst av samtlige plasser på laget, og man er alltid bare en skade unna stopperkrise slik det er nå.

2. mann på ønskelista

Torbjørn Flatin: Keeper.

Det var egentlig punkt tre på min liste, men blunderen til Mignolet mot Arsenal og noe shaky opptreden av Karius mot West Bromwich har fremprovosert et bytte. Simon Mignolet er blant den bedre halvdelen av keepere i Premier League, men vi behøver en mer offensiv type med pondus som kan hjelpe oss til å vinne titler. Oblak eller Donnarumma, min gamle norsklærer sa at det var lurt å sikte på det høyeste så kunne det i hvert fall hende at en traff ganske langt oppe – og jeg håper Liverpool og Jürgen Klopp kan vise ambisjoner og gjøre noe med denne posisjonen.

Arild Skjæveland: Midtstopper.

Virgil van Dijk har nok ikkje forsvart prislappen denne sesongen, men eg vil likevel ha han. Liverpool treng stoppar, nederlenderen er mannen Klopp vil ha, og med kva han er god på kan eg forstå kvifor!

Tore Hansen: Sentral midtbane.

I enkelte kamper sliter vi på midtbanen og spørsmålet om hvem som egentlig er «sjefen» sentralt er ikke et urimelig spørsmål. Hva er egentlig vår beste oppstilling? Milner, Henderson, Can og Gini kan alle levere gode kamper. Likevel føler jeg en uggen uro om vi har godt nok mannskap her til å vinne store ting? Jeg tilhører likevel ikke dem som nødvendigvis mener Hendo er en dårlig kaptein for å understreke det. Blir likevel forbauset om det skjer noe i denne lagdelen i løpet av neste måned.

Einar Kvande: Midtstopper.

Vi er for tynt besatt på stopperplass, og har vært det hele sesongen. Jeg takker gjerne ja til Virgil van Dijk, men nå virker Manchester City å være i førersetet når det gjelder Southampton-stopperen, og da liker jeg ryktene om Basel-stopperen Manuel Akanji som et alternativ. Vi trenger en skikkelig hurtig midtstopper på grunn av måten Klopp ønsker å spille fotball på.

Arve Vassbotten: Midtbaneanker.

Keita er på vei inn og kan brukes her, men likevel savner jeg en soleklar midtbanesjef som er ordentlig dedikert til de defensive oppgavene på midtbanen og en som også er bedre i en dyp playmakerrolle enn det vi har i Henderson i dag. Men Can muligens på vei bort også er dette en posisjon jeg gjerne ser forsterkninger i allerede i januar. Får vi inn bedre dekning her, kan det gjøre underverker også for stabiliteten i forsvarsleddet.

3. mann på ønskelista

Torbjørn Flatin: Midtbaneanker.

Chelsea har Kante, Manchester United har Matic, Manchester City har Fernandinho, Tottenham bruker ofte Dier, mens Liverpool i praksis bruker en sentral midtbanespiller som anker. Forhåpentligvis vil energien til Nabi Keita hjelpe til neste sesong, men en spesialist til å hjelpe med å være skjold foran Liverpools sentrale forsvar har ikke vært på Anfield siden Javier Mascherano, og det har vært sårt savnet.

Arild Skjæveland: Sentral midtbane.

Eg kunne tenkt meg ein sentral midtbanespelar. Emre Can vil gå, men få lurt inn Leon Goretzka! Naby Keita kjem til sommaren, så behovet er ikkje ekstremt, men han virkar som ein fin spelar og gjerne han.

Tore Hansen: Spiss.

Bobby Firmino har vært en av favorittene mine over tid. Han vil kanskje aldri gi deg 25 ligamål i sesongen, men han passer som hånd i hanske inn i laget og det spillet Klopp dyrker. Med Sturridge på vei ut av klubben og en Ings på vei tilbake fra skade – har vi kun Solanke som ren spiss. Jeg liker det jeg har sett av Dominic så langt, selv om mulighetene kanskje ikke har blitt så mange som han håpet? Poenget mitt er uansett at det er tynt i rekkene bak Firmino hvis man tenker kvalitet og kampen om trofeer. Kanskje bra utlånsdeal – en aldrende goalgetter kunne vært noe å hatt på benken utover våren?

Einar Kvande: Defensiv midtbanespiller.

Vi får Naby Keita til sommeren, og det er mulig han er biten som har manglet i puslespillet på midtbanen, men jeg hadde gjerne tatt en type Matic/Kante på lån/korttidskontrakt i mellomtiden, men den spilleren som er tilgjengelig for et slikt oppdrag i januar vil nok være uhyre vanskelig å finne.

Arve Vassbotten: Thomas Lemar.

En ny ving er nok ikke egentlig det laget trenger, men hvis det er slik at Klopp ser Lemar som en arvtager til Coutinho på sikt, vil jeg gjerne ha han inn allerede i januar så han får en god tilpasningstid. Jeg ser det som ganske urealtistisk at Liverpool beholder Coutinho også gjennom neste sommer, og da kan man like godt begynne forberedelsene nå. Og det er uansett ikke dumt å ha enda en kvalitetsving i rekkene utoveren tøff vår. Jeg ønsker meg selvsagt også en ny keeper, men jeg tror det er for vanskelig å finne rett mann på denne plassen i januar - så lar det ønske ligge til sommere. Da vil det imidlertid stå veldig høyt på lista.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]