Kjærkomne minutter

Innhoppene mot Everton og Bournemouth har gitt mersmak for Danny Ings.

21. des 2017 kl 15.58 Einar Kvande

Danny Ings fikk noen minutter på banen på tampen av Merseyside-derbyet på Anfield, og fikk også et kort innhopp i bortekampen mot Bournemouth. Dette var hans første minutter med Premier League-spill siden mai 2016, noe som har gitt angriperen fornyet optimisme. De to alvorlige kneskadene som har ødelagt store deler av Liverpool-karrieren til den tidligere Burnley-spissen tilhører nå fortiden.

– Everton var en av disse kampene vi skulle ha vunnet. Da jeg kom ut på banen tenkte jeg at det eneste jeg trengte var en sjanse, så skulle jeg score mot Everton igjen. Slik gikk det dessverre ikke, men det var herlig å være tilbake på banen foran The Kop. Det var et stort øyeblikk for meg etter alt jeg har vært gjennom her, uttaler Ings.

– Forhåpentligvis kan jeg nå bygge videre på dette, og få enda mer spilletid, legger han til.

Begynner å komme i form

Konkurransen om plassene i Liverpool-angrepet er hard, så Ings har stort sett spilt for U23-laget denne sesongen. Der har han scoret fire mål.

– Denne sesongen var tøff til å begynne med, men nå er jeg tilbake i form. Jeg føler meg bra. Jeg er sammen med de andre spillerne mye mer nå, og føler meg som en del av gjengen. Alt er bare positivt.

Kampen mot Bournemouth var bare hans 14. for Liverpool. Det over to år etter at han signerte for Anfield-klubben.

– Det har vært en lang vei tilbake. En lang og tøff vei, men jeg er over kneika nå. Skadene tilhører virkelig fortiden nå, sier Ings til Liverpool Echo.

– De siste 13 eller 14 kampene jeg har spilt for U23-laget har vært veldig viktige for rehabiliteringen min. Etter en alvorlig skade trenger du disse minuttene. Alle spillere trenger spilletid. Det er viktig at du er skadefri og i form uansett hvilket nivå du spiller på.

– Jeg ba selv om å få spille disse kampene, minst like mye som jeg ble bedt om å spille dem. Det var veldig viktig for meg å komme i kampform igjen, slik at jeg kan ta vare på disse sjansene jeg får for førstelaget.

– Det var veldig viktig. Neil Critchley og guttene på U23-laget tok godt vare på meg. De er veldig trivelige karer.

Hard konkurranse

Da Ings fikk sin første kneskade konkurrerte han om spissplassene med Christian Benteke, Divock Origi og Daniel Sturridge. Nå har han Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané og Philippe Coutinho å konkurrere med i tillegg.

– Jeg tenker ikke på det som om jeg må ta plassen til noen av dem. Jeg forsøker istedet å fokusere på å lære av dem alle, hver dag. Etter de to årene jeg har vært ute er å ta plassen fra en av dem det siste jeg tenker på nå.

– Det viktigste for meg nå er å komme i så god form som mulig, slik at jeg får så mange sjanser som mulig, og så vil jeg forsøke å ta vare på dem.

– "The Fab Four" er alle kvalitetsspillere. Verdensklassespillere. Spillere som jeg får trene med hver dag, og lære av. Dersom jeg kan forbedre mitt spill hver dag...

– Jeg har vokst opp og gått gradene gjennom ligasystemet. Den eneste konkurrenten jeg har er meg selv. Jeg ønsker å bli bedre hver dag, og det er hva jeg vil forsøke å gjøre.

– Da er det ikke negativt å spille sammen med spillere som dette. De kan produsere magi ut av ingenting, så jeg er bortskjemt som får spille sammen med slike spillere. Jeg er ekstremt takknemlig for hver dag jeg får lære av dem.

Spekulasjoner om låneopphold

Det har vært spekulasjoner om at Ings kan komme til å gå på lån til en annen klubb i januar. Flere Premier League-klubber er interesserte i hans tjenester.

– Jeg kommer på trening hver dag og forbereder meg på førstelagskampene her. Om jeg får sjansen eller ei er opp til manageren og staben, sier han om den saken.

– Det eneste jeg kan gjøre er å gi meg selv en best mulig sjanse, noe jeg har gjort i løpet av de par siste årene. Jeg har krummet nakken og jobbet hardt, og det kommer ikke til å endre seg nå som jeg er skadefri og i form igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]