Salah kan bli spart mot West Brom

Jürgen Klopp vil fortsette å rotere på laget.

13. des 2017 kl 08.37 Arild Skjæveland

Rotasjonen på laget har blitt det store temaet etter at Liverpool avga poeng hjemme mot Everton i helgen. Liverpool-manageren har gjort 59 endringer på lagoppstillingen fra kamp til kamp så langt denne sesongen. Det er 20 mer enn neste lag, som er West Ham.

Klopp har ingen planer om å slutte med det, og kjøre det beste laget på papiret i hver kamp.

– Vi sitter på litt informasjon etter en kamp, og noen ganger fører det til en avgjørelse om at du ikke bør ta sjansen med den og den spilleren. Noen ganger må du ignorere det, fordi spilleren må brukes. Slik er det, og vi må ta disse avgjørelsene, sier Klopp til Daily Mail.

Dominic King, som følger Liverpool for avisen, tror Mohamed Salah kommer til å bli spart mot West Bromwich onsdag kveld.

Tirsdag kom det frem at Premier Leagues toppscorer ble tatt tidlig av banen mot Everton da han kjente det strammet til i hamstringen.

Mer rotasjon i fremtiden

Forrige sesong slet Liverpool i januar, etter at det var lite rotering på laget i den hektiske perioden. Det vil ikke tyskeren at skal skje igjen.

– Vi må gjøre det. Vi har hatt sju kamper på 21 dager før Everton, og nå er det seks kamper på 18 dager. Vi må ha tilgjengelig best mulig kvalitet i hver kamp, men kan ikke ignorere antall kamper, sier han til Liverpool Echo.

– I fremtiden vil det bli mye mer rotasjon, for ingen vil redusere antall kamper. Det vil alltid bli hurtigere, mer intenst, flere sprinter, mer fart og færre pauser. Alt går i én retning, og du må reagere på det. Du kan ikke lukke øynene og håpe at ingenting skjer.

– Vi har muligheten til å gjøre endringer nå på grunn av kvaliteten i troppen, og derfor gjør vi det. Vi har kjøpt spillere som gir oss en bredere stall.

I forsvar er situasjonen annerledes

En plass Liverpools manager ikke får gjort de store endringene, er i forsvaret.

– Vi har skader på midtstopperplass, og må stort sett bruke de samme der hele tiden.

– Det er komisk at vi må snakke om det etter denne kampen. Vi snakket ikke om det etter 5-1 seieren mot Brighton eller 3-0 seieren over Stoke da andre ikke spilte. Dere er ikke interessert når det fungerer, men når det først ikke fungerer perfekt så kommer spørsmålene. I denne kampen (mot Everton) skulle vi ha vunnet, og det andre laget spilte ikke.

– Hadde vi spilte den kampen 10 ganger til ville vi ha vunnet hver gang, avsluttet Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]