– Vi er blitt tryggere defensivt

Simon Mignolet påpeker at det er lenge siden Liverpool slapp inn et mål fra åpent spill.

20. des 2017 kl 09.23 Einar Kvande

Liverpool har bare sluppet inn to mål på de seks siste kampene. Brighton og Everton er de to eneste som har scoret på de røde i denne perioden, og begge scoringene kom etter billige straffespark.

– Det er lenge siden vi slapp inn et mål fra åpent spill. Det har ikke skjedd siden Chelsea-kampen, da vi slapp inn et mål på tampen av kampen, konstaterer Simon Mignolet til Liverpoolfc.com.

– Vi forsvarer oss bra for øyeblikket. Vi har vært solide, legger keeperen til.

– De tre poengene er alltid det viktigste, og karene på topp scorer jevnt og trutt, så vi vet at om vi holder nullen blir det enklere for oss å vinne.

Forsvarer seg som et lag

Mignolet er enig med Ragnar Klavan i at 4-1 tapet for Tottenham på Wembley ble et vendepunkt for Liverpool-forsvaret.

– Vi måtte gjøre endringer etter Tottenham-kampen, for vi var ikke fornøyde med vår egen prestasjon på Wembley. Etter det så vi på visse ting og forsøkte å endre på dem, men fremgangen kan tilskrives det gode samholdet i troppen.

– Alle ønsker å hjelpe til i forsvar, og det er også måten vi spiller på. Det handler ikke om de fire i bakcrekka eller individuelle spillere som kan forandre på ting. Det handler mer om å opptre som en enhet og måten vi presser høyt på.

– Vi må sørge for at vi ikke forærer motstanderen kontringer, slik at de får sjansen til å score mål. Så langt har det fungert veldig bra, og vi skal fortsette med dette.

Skuffende med uavgjort

Uavgjort mot Everton og West Bromwich var selvsagt skuffende resultater, men Mignolet var fornøyd med responsen på disse to kampene i 4-0 seieren over Bournemouth.

– Det er alltid skuffende å spille uavgjort, ikke minst når vi slipper inn utligningsmålet sent i kampen slik vi gjorde mot Everton i lokaloppgjøret. Du må bare se frem til neste kamp, noe som var Bournemouth etter de to uavgjorte kampene. Vi ønsket å få med oss tre poeng derfra, og det fikk vi.

– Vi ønsket å komme tilbake på vinnersporet. Det er alltid vanskelig på bortebane i Premier League, og Bournemouth har vært en vanskelig motstander for oss de siste årene, men vi gjorde det bra.

– Vi gjorde to mål, men så hadde de noen gode muligheter, spesielt da Defoe skjøt i stolpen, men etter det roet det seg ned og vi fikk en scoring like før pause. I andre omgang forsvarte vi oss godt, og spilte slik vi ønsket å spille, hvor vi holdt ballen i laget. Vi ga dem aldri sjansen til å komme tilbake i kampen.

– Jobben ble gjort. Vi gjorde ikke mer enn vi behøvde, men det var godt å holde selvtilliten høy. Nå vet vi at vi står foran en viktig kamp mot Arsenal. La oss dra dit og forsøke å ta de tre poengene der også.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]