– Målet er å bli lånt ut

Av frykt for å bli en glemt tredjekeeper, håper Ádám Bogdán at et utlån vil fungere som et springbrett for Liverpool-karrieren.

30. jun 2017 kl 20.07 Marius Rabben

– Jeg ønsker å gjenoppbygge den gode formen min. Jeg vil spille kamper ukentlig og komme tilbake på landslaget, forteller Bogdán til Goal Hungary.

Den lange målvakten har bare spilt seks kamper siden han ble hentet gratis fra Bolton i fjor sommer. Kun to av dem er fra Premier League, der den siste var i siste runde, og siden januar har Danny Ward bli foretrukket som andrekeeper.

– De regner ikke med meg

SJELDEN PÅ LAGET:
SJELDEN PÅ LAGET:  Siden han kom til Liverpool, har Bogdán bare spilt to ligakamper. Totalt har han seks opptredener for de røde.

Om få dager starter forberedelsene til kommende sesong på Melwood, men Bogdán håper klubben låner ham ut før stallen reiser til USA i juli.

– Mignolet og Ward får noen uker fri etter EM, så det er stor sjanse for at jeg skal med på treningsleiren, sier ungareren.

– Det er ikke mye poeng i å dra til USA etter det siste halvåret mitt. I tillegg viser ankomsten til en ny keeper at de ikke regner med meg.

Liverpool kjøpte tyske Loris Karius fra Mainz for 4,7 millioner pund allerede i mai. Bogdán vet at veien til en plass mellom stengene på Merseyside er blitt enda lengre.

– Målet mitt er å få en låneavtale så fort som mulig. Jeg kan bli værende, men da trenger jeg utrolig hell eller mange skader på andre for at jeg skal frem i køen, påpeker 28-åringen.

– Må vise hva jeg er verdt

Å forlate de røde i sommer betyr imidlertid ikke at Bogdán legger muligheten for videre spill på Anfield død.

BAK I KØEN:
BAK I KØEN:  I tillegg til Mignolet og Ward får Bogdán nå konkurranse fra nyervervelsen Karius.

– Jeg kan komme ut av denne situasjonen ved å prestere bra et annet sted. Og, hvis livet tillater det, deretter returnere til Liverpool. Jeg må bort for å vise hva jeg er verdt, forklarer han.

Jürgen Klopp har i dag fem målvakter tilgjengelig: Bogdán, Mignolet, Karius, Ward og U21-keeper Ryan Fulton. De to sistnevnte forventes igjen å bli lånt ut, og Huddersfield Town skal være aktuelt for Ward.

Dermed står Liverpool igjen med en trio, og følgelig kan Bogdán bli holdt igjen som en reserveløsning bak Mignolet og Karius, skriver Liverpool Echo. Ifølge keeperen selv var det et tilbud om å dra allerede i januar.

– Det var et Ligue 1-lag som ønsket å låne meg, men jeg måtte bli, sier Bogdán.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]