OVERGANGEN ER GJENNOMFØRT:  Mohamed Salah er klar for Liverpool etter to sesonger i Roma.

Bekreftet at Salah er klar:Salah er klar for Liverpool

– Alt, selv personligheten min, er forandret. Den gang var jeg et barn, bare 21 år gammel, sier Mohamed Salah om sitt forrige opphold i England.

– Jeg er veldig glad for å være her, sier Salah i sitt første intervju med klubbens nettsider.

25-åringen fra Egypt gjennomførte den medisinske testen tidligere i dag, og ankom Melwood i etterkant sammen med agenten sin. Der skrev han under på en femårskontrakt, ifølge Liverpool Echo.

Dermed blir han offisielt Liverpool-spiller når overgangsvinduet åpner 1. juli.

Nummer 11

– Jeg skal gi 100 prosent, og jeg ønsker å vinne noe for denne klubben. Vi har et strålende lag og veldig gode spillere, fortsetter den lynraske kantspilleren. 

– Jeg så på kampene forrige sesong, og alle ga alt for å vinne. Alle kan se at treneren gir alt. Jeg håper at vi sammen kan vinne noe for klubben, supporterne og oss selv, sier Salah.

Den egyptiske landslagsspilleren posterte med draktnummer 11 i sine første bilder ikledd Liverpool-trøye, og tar dermed over nummeret til Roberto Firmino. Sistnevnte får nummer 9.

Ikke rekordkjøp

Offisielt står overgangssummen fra Roma som «ikke oppgitt». AS Roma opplyser riktignok at Salah selges for 42+7 millioner euro, som tilsvarer omtrent 36,9+7 millioner pund, men ifølge Echo insisterer kilder fra Anfield på at de faktisk betaler rundt 35 millioner euro – altså 30,8 millioner pund – med bonuser som kan strekke det til totalt 39 millioner euro (34,3 millioner pund).

Stemmer tallene de helrøde opererer med, står Andy Carroll fortsatt oppført som klubbens dyreste kjøp med 35 millioner pund.

Uavhengig av prisen er Salah uansett klar på at han er blitt betraktelig bedre siden sist han var i engelsk fotball.

– Jeg er klar

– Alt, selv personligheten min, er forandret. Den gang var jeg et barn, bare 21 år gammel. Nå, fire år senere, har jeg fått barn selv, og alt er annerledes. Jeg føler meg bedre egnet nå, sier han.

– Jeg har fått mye erfaring fra tre klubber – Chelsea, Fiorentina og så Roma. Jeg prøver alltid å bli bedre og bedre. Jeg mener at forrige sesong er min beste hittil. Det føles ut som om jeg gjør det bedre hvert år. Nå har jeg en ny utfordring her.

– Liverpool-supportere vil forvente mer, og det blir ikke lett, men jeg er klar. Jeg føler kjærligheten fra fansen. De har alt sendt meg morsomme bilder og videoer. Jeg har erfaring, jeg liker engelsk fotball, og jeg er glad for å være tilbake.

God i flere roller

Den ferske Liverpool-spilleren trives best med venstrefoten, men er en svært anvendelig angrepsspiller. Han kan nemlig bekle begge kantene og en rolle sentralt.

– Jeg har spilt på høyresiden. Da vi spilte med fem bak i Roma, spilte jeg hengende spiss, som en 10-er. Noen ganger drar jeg ut mot venstre. Jeg kan spille hvor som helst der fremme, forklarer Salah.

Salah har tilbrakt de to siste sesongene – én av dem på utlån fra Chelsea – i den italienske hovedstaden, etter et halvt år på lån hos Fiorentina. I perioden som Chelsea-spiller, fikk hurtigtoget kun 13 opptredener (to mål og to assists) i Premier League.

London-klubben hentet ham fra sveitsiske Basel i januar 2014, hvor Salah hadde vært i halvannet år etter å ha kommet fra barndomsklubben El Mokawloon.

Del

Mohamed Salah

13.05.2018 19:33

Klopp etter 4. plassen: – Dette har nesten vært en perfekt sesong for oss

Jürgen Klopp er klart på at stabilitet er lagets neste utfordring, for i de beste øyeblikkene er det ikke lett å spille bedre fotball enn nå.

13.05.2018 18:15

Rekord-Salah vant gullstøvelen:– Det er veldig spesielt å slå rekorden på Anfield

Etter en forrykende debut-sesong på Anfield ble «The Egyptian King» kronet til toppscorer i Premier League på historisk vis.

13.05.2018 11:27

Salah også årets spiller i Premier League

Mohamed Salah må snart utvide huset for å få plass til alle de individuelle premiene han har vunnet denne sesongen.

Siste Til vår nyhetsoversikt
21.10.2018 kl 18:44

- Vi må holde på gode forsvarsvaner

21-årige Joe Gomez er fast inventar på et helrødt forsvar som slipper inn færre mål enn noen andre i engelsk toppfotball.

+
21.10.2018 kl 14:23

Nytt tap for Liverpool U23

Misbrukte sjanser og slurvete forsvarsspill ble igjen kostbart for elevene til Neil Critchley, som hadde gjesteopptreden fra Ben Woodburn.

+
21.10.2018 kl 09:59

«Liverpool har lært å vinne stygt, men dette var skrekkelig»

Engelsk media var skjønt enige om at 1-0 mot Huddersfield ikke viste Liverpool på sitt beste, men at tre nye poeng tross alt var det viktigste.

+
21.10.2018 kl 09:00

Bli med å støtte TV-aksjonen!

Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å støtte TV-aksjonen NRK 2018. Pengene går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende

+