– Vil gi kamp om Mbappé

Først må imidlertid supertalentet velge bort Real Madrid.

23. jun 2017 kl 16.09 Arve Corneliussen

«Liverpool vil kjempe med Arsenal om signaturen til Kylian Mbappé, i det som vil være den mest spektakulære og uventede overgangen i klubbens historie, skulle han bestemme seg for at han heller vil til England enn Real Madrid», skriver Chris Bascombe i The Telegraph.

Bascombe understreker at det er høyst sannsynlig at den unge franskmannen velger Real Madrid dersom han forlater Monaco. Han påpeker at de færreste takker nei når muligheten til å spille på Santiago Bernabeu byr seg.

«Men Liverpool har, som Arsenal, undersøkt om Mbappé ønsker seg til Premier League i en klubb der han er garantert spilletid. Følelsen er at han setter utvikling i karrièren foran å bli Real Madrids neste stjernekjøp, men Real Madrid er likevel favoritter til å signere ham», skriver Telegraph-journalisten videre.

Kamp fra topp seks

Skulle den overraskende tvisten skje, der Mbappé heller foretrekker Premier League, kommer også Manchester City, Manchester United og Chelsea til å by på ham, ifølge Bascombe.

«Liverpool er klare til å gå høyt for å sikre seg Mbappé. Jurgen Klopp er fast bestemt på å være en del av diskusjonen dersom Monaco bestemmer seg for å selge spissen før sesongstart», hevder han.

Tidligere i dag dukket supertalentet opp i ryktebørsen på Liverpool.no.Den spanske avisen Marca hevder å vite at Liverpool har fått et bud på 88 millioner pund avslått.

«Det er veldig usannsynlig at noen klubber byr på en spiller uten å være sikre på at spilleren ønsker å gå til dem. De spanske rapportene må tas med en klype salt, spesielt siden de ofte skriver etter Real Madrids ønsker», mener Bascombe.

Verdens dyreste

Monaco skal ønske seg en sum som overstiger verdens dyreste signering, Paul Pogba, og Telegraph-journalisten påpeker at dette er ukjent farvann for Liverpool.

«FSG er realistiske nok til å vite at Real Madrid er i en annen liga når det kommer til å tiltrekke seg spillere som Mbappé, men de har alltid insistert på at ressursene er der til å kjempe om verdens beste spillere. Når en spiller som Mbappé blir tilgjengelig, er det klubbens intensjon å undersøke muligheten for å signere ham», forklarer Bascombe.

Dette var han også klar på for tre dager siden, da han skrev at mye av koblingen til Mbappé stammer fra interessen som ble vist for ett år siden.

«Det er ikke Liverpools intensjon å kjøpe en spiss denne sommeren. Da ville for eksempel ikke Roberto Firmino tatt over nummer ni da han byttet draktnummer, men Klopp føler at muligheten til å hente en spiller av Mbappés klasse ikke kan bli ignorert», avslutter han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]