Gomez imponerer Klopp

Manageren haster ikke med å avgjøre om Joe Gomez skal lånes ut.

29. jul 2017 kl 10.31 Marius Rabben

– Vinduet er åpent til 31. august, så vi får se hva som er best for spilleren, sier Jürgen Klopp til Liverpool Echo.

Etter å ha vært ute med ødelagt korsbånd i hele Klopps første år på Merseyside, var Gomez endelig tilbake for førstelaget i januar. Men bortsett fra tre FA-cupkamper den måneden spilte unggutten U23-kamper ut sesongen.

I veldig god form

Klopp forteller at 20-åringen ikke har sett bedre ut så lenge han har vært på Anfield, og skryter av hvor anvendelig den tidligere Charlton-spilleren er. Klubben har ikke bestemt om midtstopperen skal sendes på utlån.

– Joe er enda en spiller som nå er i sin beste form siden jeg kom hit. Det er veldig positivt, sier Klopp, som nylig sa det samme om Daniel Sturridge.

– Joe kan i tillegg spille på backplassene. Han spilte der mot Wigan uten noe trening. Vi trenger ham også i offensive situasjoner.

Spesielt nå som Nathaniel Clyne og James Milner er utilgjengelig, fungerer Gomez som god back-up.

– Godt å ha Joe her

– Med Clyney og Milly ute med skade, er det viktig at vi har flere alternativer der. Trent (Alexander-Arnold) er en fantastisk spiller, men han er ung. Situasjonen for øyeblikket er intens for alle sammen, men du kan forestille deg hvordan det er for en unggutt. Det er godt å ha Joe her.

Selv har Gomez uttalt at han nå er på 100 prosent igjen fysisk sett, og at han heller ønsker å bli værende i klubben enn å dra på utlån.

James Pearce i Liverpool Echo skriver at det er stor sannsynlighet for at forsvareren blir dersom en spiller som Virgil van Dijk ikke kommer i sommer.

Klopp er opptatt av at Liverpool også har et solid U23-lag, og kommer ikke til å låne ut unggutter med mindre det passer best for alle parter.

– Trenger ikke ta avgjørelser tidlig

Pedro Chirivella og Connor Randall har begge blitt lånt ut denne uka, til henholdsvis Willem II i Nederland og Hearts i Skottland, mens Sheyi Ojo og Ryan Kent fortsatt vurderer alternativene.

– Hvis det dreier seg om lån, må vi ta del i avgjørelsen sammen med spilleren og familien hans. Jeg trenger ikke å ta slike avgjørelser tidlig. Vinduet er åpent i lang tid. Vi trenger spillerne til kamptropper og trening, sier Klopp.

– Vi ønsker å ha et sterkt U23-lag også denne sesongen. Ingen avgjørelser er tatt. Folk kommer til å spørre, og vi skal vurdere det. Hvis det er fornuftig, så gjør vi det. Ellers blir guttene værende her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]