SCORING  Marko Grujic gratuleres av Sheyi Ojo etter scoringen mot Tranmere.

– Jeg er en mye bedre spiller nå enn da jeg kom til Liverpool

Marko Grujic mener han lærte mye av sin høyst variable første sesong på Merseyside.

Marko Grujic ønsker å vise seg fram fra en bedre side i sin andre sesong som Liverpool-spiller. 21-åringen fikk bare to kamper fra start og seks innhopp fra benken i sin første sesong, hvor han var mye plaget av skader.

I går markerte serberen seg med godt spill og scoring i 4-0 seieren over Tranmere Rovers på Prenton Park.

– Det var en god kamp av oss, uttaler Grujic til Liverpool Echo.

– Det var hyggelig å komme på scoringslista, men vi har mye arbeid foran oss, og i morgen er det en ny dag, sier han filosofisk.

– Den første seieren i en ny sesong er alltid viktig. Vi skal stå på videre, og forberede oss til neste kamp, mot Wigan på fredag.

– Jeg ønsker å vise alle i staben at jeg er klar til å spille og være en del av troppen denne sesongen. Det er opp til meg å bevise at jeg kan hjelpe laget til å oppnå fine ting.

– Vi skal spille mange flere kamper denne sesongen. Vi skal ut i i Europa i tillegg til de to hjemlige cupturneringene og ligaen. Vi kommer til å behøve friske bein.

– Det er noe vi selvsagt ikke ønsker oss, men hver sesong få du skadeproblemer. Vi må hjelpe hverandre og gjøre det så bra som mulig i Champions League, og nok en gang kjempe om topplasseringene i Premier League.

Bra preseason i fjor

For ett år siden hadde Grujic også en god preseason, der han scoret i kampene mot Fleetwood, Huddersfield og Barcelona. Men et hamstringproblem førte til at han mistet nesten halve sesongen.

– Jeg betrakter meg selv som en mye bedre spiller nå enn da jeg kom til Liverpool. Da snakker jeg både fysisk og fotballteknisk. Det vil jeg forsøke å vise så snart som mulig.

– Jeg startet veldig bra forrige preseason, men så fikk jeg to alvorlige skader rundt nyttår. Jeg jobbet hardt for å komme tilbake, og etter at jeg kom tilbake følte jeg at fysikken var i orden.

– Jeg betrakter uansett fjoråret som et bra år for meg, personlig. Jeg utviklet meg mye som spiller. Nå, som jeg forbereder meg på min andre sesong i Liverpool, bør jeg være mye bedre enn i min første sesong.

– Scoringen mot Tranmere vil gi meg mer selvtillit til å stå på videre.

Akter å vise seg frem

Etter kampen mot Wigan i morgen reiser Liverpools tropp til Hong Kong på søndag, for å delta i Premier League Asia Trophy. Uken i Asia etterfølges av en treningsleir i Tyskland, hvor Liverpool vil spille kamper mot Hertha Berlin og Bayern München.

– Vi skal forsøke å bli bedre og bedre fra kamp til kamp, og sørge for at vi er klare når den nye sesongen starter, sier Grujic.

– Unge spillere som meg må bruke disse kampene til å vise manageren at vi kan spille. Vi ser frem til kampene i Hong Kong og Tyskland, og det handler om å forsøke å vise våre kvaliteter til ham.

Del

Marko Grujic

10.10.2017 22:43

Wijnaldum blir hjemmesitter under VM

Nederland måtte vinne med sju mål mot Sverige for å få play-off, men var ikke i nærheten av å klare det.

10.10.2017 19:56

90 minutter og gult kort for Grujic

10.10.2017 18:37

Grujic i aksjon

Siste Til vår nyhetsoversikt
18.01.2018 kl 22:52

Sturridge-exit betyr at Ings blir værende

Det er mer sannsynlig at Daniel Sturridge forlater Liverpool denne måneden enn at Danny Ings gjør det.

+
18.01.2018 kl 21:12

Skade stopper Carroll-kjøp - går for Peter Crouch

Chelsea er på spissjakt, og alternativene er mildt sagt oppsiktsvekkende.

+
18.01.2018 kl 19:19

Har bare ventet på at det skal løsne for Chamberlain

Joe Gomez lar seg imponere over den nye lagkameraten.

+
18.01.2018 kl 16:07

Videodømming på Anfield for første gang

VAR vil bli benyttet i FA-cupkampen mellom Liverpool og West Bromwich.

+