– Jeg er en mye bedre spiller nå enn da jeg kom til Liverpool

Marko Grujic mener han lærte mye av sin høyst variable første sesong på Merseyside.

13. jul 2017 kl 16.29 Einar Kvande

Marko Grujic ønsker å vise seg fram fra en bedre side i sin andre sesong som Liverpool-spiller. 21-åringen fikk bare to kamper fra start og seks innhopp fra benken i sin første sesong, hvor han var mye plaget av skader.

I går markerte serberen seg med godt spill og scoring i 4-0 seieren over Tranmere Rovers på Prenton Park.

– Det var en god kamp av oss, uttaler Grujic til Liverpool Echo.

– Det var hyggelig å komme på scoringslista, men vi har mye arbeid foran oss, og i morgen er det en ny dag, sier han filosofisk.

– Den første seieren i en ny sesong er alltid viktig. Vi skal stå på videre, og forberede oss til neste kamp, mot Wigan på fredag.

– Jeg ønsker å vise alle i staben at jeg er klar til å spille og være en del av troppen denne sesongen. Det er opp til meg å bevise at jeg kan hjelpe laget til å oppnå fine ting.

– Vi skal spille mange flere kamper denne sesongen. Vi skal ut i i Europa i tillegg til de to hjemlige cupturneringene og ligaen. Vi kommer til å behøve friske bein.

– Det er noe vi selvsagt ikke ønsker oss, men hver sesong få du skadeproblemer. Vi må hjelpe hverandre og gjøre det så bra som mulig i Champions League, og nok en gang kjempe om topplasseringene i Premier League.

Bra preseason i fjor

For ett år siden hadde Grujic også en god preseason, der han scoret i kampene mot Fleetwood, Huddersfield og Barcelona. Men et hamstringproblem førte til at han mistet nesten halve sesongen.

– Jeg betrakter meg selv som en mye bedre spiller nå enn da jeg kom til Liverpool. Da snakker jeg både fysisk og fotballteknisk. Det vil jeg forsøke å vise så snart som mulig.

– Jeg startet veldig bra forrige preseason, men så fikk jeg to alvorlige skader rundt nyttår. Jeg jobbet hardt for å komme tilbake, og etter at jeg kom tilbake følte jeg at fysikken var i orden.

– Jeg betrakter uansett fjoråret som et bra år for meg, personlig. Jeg utviklet meg mye som spiller. Nå, som jeg forbereder meg på min andre sesong i Liverpool, bør jeg være mye bedre enn i min første sesong.

– Scoringen mot Tranmere vil gi meg mer selvtillit til å stå på videre.

Akter å vise seg frem

Etter kampen mot Wigan i morgen reiser Liverpools tropp til Hong Kong på søndag, for å delta i Premier League Asia Trophy. Uken i Asia etterfølges av en treningsleir i Tyskland, hvor Liverpool vil spille kamper mot Hertha Berlin og Bayern München.

– Vi skal forsøke å bli bedre og bedre fra kamp til kamp, og sørge for at vi er klare når den nye sesongen starter, sier Grujic.

– Unge spillere som meg må bruke disse kampene til å vise manageren at vi kan spille. Vi ser frem til kampene i Hong Kong og Tyskland, og det handler om å forsøke å vise våre kvaliteter til ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]