– Nervøse fans? Beklager men jeg kan ikke hjelpe

Jürgen Klopp snakker om overgangsmarkedet, og den første treningskampen.

13. jul 2017 kl 08.55 Arve Vassbotten

I år, som i fjor, startet Liverpool med sine treningskamper i nabolaget mot Tranmere. Den gang manglet Klopp mange av sine beste spillere på grunn av mesterskap, mens han kunne stille med et langt sterkere lag i starten av denne preseason.

Klopp startet kampen med Karius, Alexander-Arnold, Matip, Lucas, Milner, Henderson, Grujic, Wijnaldum, Ojo, Firmino, Sturridge.

Til pause ble bare Karius igjen på banen, og han byttet til: Karius, Clyne, Gomez, Klavan, Flanagan, Stewart, Chirivella, Woodburn, Markovic, Kent, Solanke. Etter hvert kom også Grabara inn for Karius.

– Friskere i andre omgang

04

Tranmere - Liverpool 0-4:Ungguttenes dag i første treningskamp

Mange unggutter hadde et stort ønske om å vise seg fram da Liverpool enkelt vant 0-4 mot Tranmere.

– Jeg var fornøyd med troppen jeg hadde i dag. I første omgang var det litt mer erfaring, og i den andre flere unge spillere. Det så bra ut, så bra som det kan etter bare åtte dager med trening. Jeg satt virkelig pris på å se på. I første omgang startet det veldig bra, så ble det mye stivere. Endel spillere slet litt med å finne rollen, sine posisjoner osv. Overraskende nok så det friskere ut i andre omgang, og det er bra. Da var det mer fleksibelt og var bedre flyt, sier Klopp når han oppsummerer 0-4-seieren.

Klopp er klar på at selv om han er fornøyd med kampen, så bør man ikke legge for mye vekt på treningskampene.

– Har du noen gang sett en manager som i første treningskamp har stilt med startoppstillingen for den første kampen i Premier League? Det ville vært en overraskelse. Jeg har ingen anelse om hvordan vi vil spille mot Watford. Vi har mye tid fram til da, og mange treninger.

TALENTSPEIDING?
TALENTSPEIDING?  Jürgen Klopp er på utkikk etter nye spillere i sommer, og kaster ett blikk på alle unge talenter.

Ward med ryggplager

Til kampen manglet både Simon Mignolet og Danny Wards, og dermed fikk polske Kamil Grabara plass på benken av keeperne.

– De (Mignolet og Ward) kom tilbake seinere enn endel andre spillere, men Danny har problemer med ryggen og måtte forlate trening i dag tidlig, sier Klopp om keepersituasjonen.

Også Dejan Lovren, Alberto Moreno og Divock Origi måtte stå over kampen på grunn av muskelskader. Sadio Mané er på god vei tilbake etter kneskaden som holdt ham ute i slutten av fjorårssesongen, men han blir igjen på Melwood for opptrening når laget drar til Asia.

– Vi har god tid

Etter kampen torde ikke Klopp snakke om spekulasjonene rundt Van Dijk. Men han hadde en beskjed til de som er nervøse for at Liverpool ikke har handlet nok i sommer.

­– Vi kan ikke kjøpe spillere fordi andre lag kjøper spillere. Vi gjør det vi skal så godt vi kan, og vi er midt oppi det. Vi er overbevist om den måten vi gjør det på. Nervøse fans? Beklager men jeg kan ikke hjelpe. Jeg trenger ikke skrive en melding om dette. Jeg er ikke nervøs, og det er kanskje den riktige beskjeden å gi nå, sier Klopp.

– Vi har til 31. august, vi har tid og noen ganger tar ting tid. Vi kjøper spillere fordi vi ønsker å kjøpe dem, hvis vi ikke kjøper er det fordi vi ikke ønsker noen. Så vi må vente litt, men i morgen kan dere sove lenge for ingenting vil skje i morgen, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]