Brewster i målprotokollen

En skadefri Rhian Brewster gjorde comeback for U23-laget fredag og scoret for U18 lørdag.

6. aug 2017 kl 11.46 Marius Rabben

Klubben fryktet at 17-åringen ville miste hele oppkjøringen og starten av sesongen da han fikk påvist brudd i foten tidligere i sommer. Men spissen har allerede kommet godt i gang igjen.

Før de rødes møte med Athletic Club lørdag var Brewster i aksjon for andre dag på rad, og han scoret det ene av to trøstemål for Steven Gerrards juniorlag i treningskampen mot Leicester i Kirkby. Adam Lewis scoret det øvrige på straffespark.

Fortjent tap

Leicester vant kampen 4–2, og Gerrard, som skryter av innhoppet til Brewster, kritiserer spillerne sine for en svak første omgang.

– Vi lå under 0–2 til pause, noe som oppsummerte kampen for vår del. Vi var nest best i alt i 45 minutter, og Leicester fortjente tomålsledelsen sin, forklarer han til Liverpoolfc.com.

Gjestene økte ledelsen ytterligere etter sidebyttet – før det ble jevnere.

– Rhian utgjorde en enorm forskjell da han kom innpå den siste halvtimen, noe jeg visste han ville gjøre, fortsetter Gerrard.

– Vi kom litt tilbake og fikk 2–3, men da vi jaktet på utlikningen, ble vi tatt med en kontring og det ble 2–4.

– Ikke råd til å møte opp i pausen

Gerrard sier han ikke klager over resultatet, men gjentar at spillerne ikke hadde «møtt opp» de første 45 minuttene.

– En stor lærdom som kommer av dette, er at når du spiller mot kvalitetsmotstandere, så har man ikke råd til å møte opp i pausen. Dette er andre gang det har skjedd i pre-season, først mot Fulham forrige helg, så i dag, og vi ble straffet for det.

– Jeg vil aldri kritisere en spiller hvis han brenner en sjanse eller slår en feilpasning, men vi må være kritiske til spillerne og U18 som lag hvis vi er nest best på alle områder av banen, for det er ikke akseptabelt.

Gerrard og juniorlaget starter ligasesongen borte mot Derby County kommende fredag ettermiddag. Se terminlisten her!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]