– Et kjøp av Van Dijk stopper ikke de baklengsmålene

Jamie Carragher er kritisk til hvordan Klopp organiserer forsvaret.

12. aug 2017 kl 20.56 Arild Skjæveland

Tidligere i dag startet Liverpool sesongen med å spille 3-3 mot Watford - og mange vil ha fått flashbacks til hvordan laget tidligere har slitt med å forsvare seg.

Jamie Carragher er en som var langt ifra imponert av det Liverpool presterte.

Van Dijk vil ikke hjelpe stort

– Van Dijk er bedre enn det de har, og det er derfor de vil bruke 50-60 millioner på ham, men det betyr ingenting hvor god du er som stopper. Selv Franco Baresi ville blitt utsatt for kontringer imot her. Du skal dekke hele banen, og det er nesten umulig, sa Carragher i SkySports-studio.

Liverpool slapp inn to mål etter dødballer. Jamie Redknapp mener Van Dijk vil kunne heve Liverpool betraktelig på det området, men kollega «Carra» er ikke like sikker.

– Han vil hjelpe, men når det kommer til dødballer handler det ikke om forsvaret. Alle elleve kommer tilbake for dødballene, og alle har hver sin individuelle arbeidsoppgave. Slik Liverpool setter opp laget på dødballer imot vil de alltid slippe inn mål. Jeg bryr meg ikke om hvilke forsvarsspillere de kjøper og hva de koster - det vil ikke utgjøre noen forskjell, sa Carragher.

– Han ville kanskje utgjøre en forskjell fordi han er litt høyere, men han vil fortsatt være i de posisjonene som Matip og Lovren er. Én mann kan ikke ordne de problemene.

Carragher er skeptisk til hvordan Jürgen Klopp organiserer et forsvar.

– Det handler om manageren. Sonemarkering, spillerne han setter i enkelte posisjoner, og hvordan backene skal være posisjonert når spillet pågår. Det er for bredt og høyt i banen synes jeg, og det gjør at midtstopperne blir utsatt. Det har ikke noe å si hvem som er stopper - du kan ikke gjøre så mye og få hindret de målene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]