GODE DØDBALLER:  Trent Alexander-Arnold slo veldig gode dødballer mot Watford.

Fem ting om Watford-kampen

Her er fem ting vi bet oss merke i fra Liverpools sesongpremiere.

Fantastiske dødballer

Trent Alexander-Arnold fikk det tøft defensivt mot et fysisk overlegent Watford-lag, og kunne nok ha gjort det bedre på vertenes 2-1 scoring. Det var likevel en del positivt å ta med seg fra Trents prestasjon, og da spesielt offensivt.

Gutten er langt bedre enn Nathaniel Clyne offensivt - det er én ting, men de dødballene! Ungguttene fikk ansvar og slo fantastiske dødballer. Litt mer tur, og han ville ha stått med to målgivende. Joel Matip traff tverrleggeren, mens Dejan Lovren fikk litt halvveis treff på sin sjanse.

Dersom Liverpool endelig skulle ha funnet en som kan slå gode cornere, så har Klopp fått orden på noe som har vært savnet lenge.

Moreno er fortsatt Moreno

Alberto Moreno har levert fantastiske kamper i pre-season, men likevel var det litt overraskende at han gikk rett inn på laget i sesongpremieren. På fredag uttalte Klopp at spanjolen hadde forbedret seg på de tingene han tidligere har slitt med - og hadde tatt store steg.

På Vicarage Road var det dessverre mye tilbake til det gamle. Moreno har absolutt alt som skal til av fysiske forutsetninger til å bli en fantastisk back. Offensivt er han bra - og han spilte seg opp i den andre omgangen da Liverpool fikk sving på angrepsspillet.

Defensivt mister han konsentrasjonen, kommer på etterskudd, taper duellene og virker ikke å oppdage faren før det er for seint. Liverpool har allerede sine svakheter bakover, selv uten Moreno - har man råd til å bruke enda en spiller man ikke kan stole helt på?

STARTET:  Alberto Moreno startet på Liverpools venstreback.

Savnet av Coutinho

I første omgang var det ingenting som stemte offensivt for Liverpool - med unntak av da Sadio Mané så ut til å ha fått nok. Senegaleseren hentet ballen, spilte vegg med Emre Can og avsluttet nydelig.

Liverpools angrepsspill så ut til å være basert på lange baller i bakrom på Mohamed Salah og Sadio Mané, og fungerte ikke det hele. Roberto Firmino er heller ingen target man, og skulle en ha en slik spillestil må Dominic Solanke være et bedre alternativ. 

Emre Can og Gini Wijnaldum har sine kvaliteter - men mot et lag som Watford var savnet etter Philippe Coutinho og en playmaker enormt.

Nå er nok oppgaven for stor allerede nå, men dersom Coutinho blir ute lenge må Klopp finne plass til en spiller som Ben Woodburn på benken. Ikke fordi han er i nærheten av like god, men fordi han kan operere i en slik rolle.

Salah kan bli glimrende

Mohamed Salah hadde en vanskelig førsteomgang på Vicarage Road, der touchen og avslutningene ikke stemte. I den andre omgangen viste han at han kan bli en svært viktig spiller for Liverpool denne sesongen.

Med sin ekstreme fart fikset han straffe, scoret, og kunne på en bedre dag hatt tre scoringer til. Han ser rett og slett veldig giftig ut, og når han blir bedre kjent med sine lagkamerater kan dette bli veldig bra.

For å få maks ut av Salah, Mané og Firmino vil det være behov for en playmaker. Så får vi se i september om det er Philippe Coutinho eller en annen.

INVOLVERT:  Mohamed Salah fikset straffe og scoret selv i debuten.

Kryptisk Klopp

Jürgen Klopp kunne ikke komme utenom spørsmål om Philippe Coutinho på gårsdagens pressekonferanse - som var den første etter at lagets beste spiller sendte en e-post hvor han krevde å bli solgt.

Det var svarene til Klopp som ga grunn til bekymring, og kan tolkes som at det er noe bak kulissene som ikke stemmer. Manageren var kryptisk, og snakket om at hans ansvar var laget, mens han måtte respektere eiernes avgjørelser.

En kunne få vibber til Rafael Benítez sin famøse «I am focused on training and coaching my team»-pressekonferanse i november 2007.

Del

Fem ting om kampen

22.07.2017 20:36

Fem ting om kampen:Coutinho viste klasse

Men Jürgen Klopp har en jobb å gjøre med å finne balansen mellom angrep og forsvar.

15.07.2017 12:05

Fem ting om Wigan-kampen

Vi har vurdert Mohamed Salahs debut, hvorfor angrepsspillet var bedre i første omgang og Ben Woodburn som sentral midtbanespiller.

02.05.2017 16:27

Fem ting om kampen mot Watford

Emre Can, Lucas Leiva og en ny type seier er blant temaene i spalten «fem ting om kampen».

Siste Til vår nyhetsoversikt
22.02.2018 kl 07:35

Uheldige Wilson blir ute i flere uker

Harry Wilsons skulderskade er såpass alvorlig at han mister en rekke kamper for utlånsklubben Hull City.

+
21.02.2018 kl 23:35

Gerrard stolt av sine spillere

Steven Gerrard roste sitt unge mannskap etter seier og avansement mot Manchester United i UEFA Youth League.

+
21.02.2018 kl 22:58

Scoringsbonanza i Champions League

En ny runde med kamper i Mesterligaen er spilt, og Liverpool scorer bokstavelig talt høyt på flere statistikker.

+
21.02.2018 kl 19:24

Uttalelse fra Roberto Firmino

Liverpools nr. 9 har respondert etter FA nå har tatt sin avgjørelse angående de beskyldningene som ble rettet mot ham.

+