– Føles som en knyttneve i panna

Torbjørn Flatin tror ikke alle broer behøver å være brent mellom Philippe Coutinho og Liverpool FC, selv etter dagens hendelser.

11. aug 2017 kl 17.16 Arild Skjæveland

Dagen i dag startet med at Liverpool FC slapp en pressemelding like før Jürgen Klopp skulle møte pressen før morgendagens ligaåpning. I pressemeldingen slo eierne fast at Philippe Coutinho ikke kom til å selges denne sommeren.

Spol et par timer frem, og Philippe Coutinho har sendt en epost til Liverpool hvor han krever å bli solgt. Et krav om overgang som blir blankt avvist fra Liverpool FC.

En knyttneve i panna

Torbjørn Flatin synes det var tungt at det måtte komme til dette.

KOMMENTERER:
KOMMENTERER:  Torbjørn Flatin kommenterer dagens hendelser til liverpool.no.

– Det føles som en knyttneve rett i panna for å være ærlig. Jeg er en av de som har gått ut og sagt jeg tror han blir, men at han og Liverpool ville greie å komme til en slags enighet. Jeg har ingen problemer med å skjønne at han vil til Barcelona - dét er ingen overraskelse, sier Flatin.

– Jeg er overrasket over at det har kommet til dette, og at det blir gjort på den måten det blir gjort på nå. En transfer request én dag før ligaen starter. Jeg skjønner at det er sterke krefter i sving med agenter og så videre i dette spillet, men spilleren selv må også gå med på det.

Mektig agent

Philippe Coutinho sin agent er Kia Joorbachian. En mektig mann, som har vært i kontroverser før. Det har vært mye styr med Carlos Tevez opp gjennom, med overgangen fra Manchester United til Manchester City spesielt - og der har iraneren vært sentral. Joorbachian skal ha blitt brasilianerens agent i 2015.

– Det ble antydet fra Coutinhos leir at han kunne tenke seg å gå til Barcelona, men kun dersom det kunne skje på en verdig måte. Dette er langt fra verdig, og det blir ikke pent.

AGENT:
AGENT:  Philippe Coutinho representeres av agent Kia Joorbachian.

– Jeg vil ikke påstå at jeg er direkte naiv, men dette viser bare hvor kompromissløs profesjonell fotball er. Når det gjelder lojalitet, er det helt ute av vinduet. Dette dreier seg om muligheter, penger, og å utnytte det markedet som er der. Som supporter er det klart det gir meg en dårlig smak i munnen.

– Philippe ønsker å spille for Barcelona, og nå kom det en åpning etter de mistet Neymar. De trenger spillere, har penger, og det er en åpning. En agent vil bruke det for alt det er verdt, sier supporterklubbens redaktør.

Hva skjer nå?

Flatin tror ikke alle broer mellom spiller og klubb er brent i dag, men er veldig spent på hva som blir det neste som skjer.

– Hva skjer igjen når han blir spilleklar? Det vil ikke ha noen betydning for en eventuell overgang om han spiller mot Hoffenheim til uka. Hvordan kommer fansen til å ta imot han nå? Det er helt avhengig av hvordan han oppfører seg.

– Snører han på seg støvlene og gir alt fremover, så tror jeg ikke det er noe uopprettelig samarbeid der. Steven Gerrard var i ferd med å gå en gang i tida, og Luis Suarez fikk gå med Liverpools velsignelse.

VIL BORT:
VIL BORT:  Philippe Coutinho ønsker å forlate Liverpool FC.

– Dersom han setter seg på bakbeina, skal gi intervjuer og streike. Om han blir drittsur og må trene med juniorlaget, så er det klart det vil forverres, jeg tror ikke veien tilbake heller da blir umulig. Selv om det er en grense, som for eksempel Raheem Sterling overskred.

– Det er først og fremst det han gjør på banen som betyr noe. Luis Suarez ville gå, men da han var på banen så ga han 100 prosent. Så lenge Coutinho gjør det samme, så tror jeg dette fortsatt kan løses.

FSG må stå på sitt

Liverpool har avslått bud på 72 og 90 millioner pund. Det siste på onsdag. Normalt velinformerte Guillem Balague tror Barcelona vil komme tilbake med flere bud - men Flatin mener FSG nå er i en posisjon der de ikke kan selge uanestt.

– I dag har det skjedd mye rart. Jeg er helt overbevist om at den transfer requesten ikke kom uventet på eierne. De skjønte nok hva som var i gjerde, og det var årsak til at de gikk tidlig ut og sa at spilleren ikke var til salgs. Så kommer kravet om å selges, som gjør Coutinho og hans folk til skurken.

– Det er på tide at FSG viser muskler her, på en eller annan måte. Jeg tror det eneste de kan gjøre er å bare stå på sitt - og ikke selge. FSG må skjønne at dette er veldig viktig for deres posisjon og ettermæle i Liverpool FC. Gir de etter her og selger Coutinho, og det i tillegg ikke kommer betydelige forsterkninger inn, så er spetakkelet løs. Da får de supporterne imot seg.

VISE MUSKLER:
VISE MUSKLER:  Torbjørn Flatin mener det er på tide at eierne viser muskler. Foto: Propaganda

VM-år

Neste sommer er det fotball-VM i Russland. Philippe Coutinho fikk ikke være med på VM på hjemmebane, men har siden den tid hatt fast plass på laget og spilt strålende for landet sitt. Akkurat dét bør tale for Liverpool, tror Flatin.

– Hva gjør Coutinho dersom Liverpool er knallharde og sier «nei, du har kontrakt her, og vi finner oss ikke i å bli presset på den måten»? Han kan bli så sur han bare vil, men 2. september når overgangsvinduet er stengt, står han overfor erkjennelsen om at dette er et VM-år. Det er ikke gunstig for han å gå rundt og sutre og furte, og en må forvente at han strammer seg opp og gir alt resten av sesongen. Kanskje kan klubb og spiller komme til en ordning slik som med Suarez - at han gå neste sommer for et satt beløp.

– Det er løsningen jeg faller ned på, og jeg tror eierne vil sette hardt mot hardt, og egentlig ikke har noe annet valg dersom de skal redde ansikt her.

– Er Coutinho virkelig villig til å streike i et halvt år når det er VM og han er på høyden av sin karriere?

Viktige dager i vente

Klubben har en travel måned foran seg. Det skal spilles mange viktige kamper, og supporterne krever forsterkninger.

– Dette blir en viktig augustmåned for Liverpool. Hva som skjer og hva som blir gjort, og hva resultatene blir. Her må de riktige grepene tas. Med gode resultat i Champions League-kvaliken kan vinden snu, men dette har vært en veldig dårlig dag for Liverpool-fans, og stemningen må for all del ikke blir dårligere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]