Gerrard skryter av Tagseth

– Han har en utrolig energi, og gjør alltid de riktige tingene.

20. aug 2017 kl 14.33 Einar Kvande

Steven Gerrard var meget godt fornøyd med å innkassere sin første seier som U18-manager i går, etter at Liverpool U18 slo Blackburn 3-2. Etter kampen var han raus med rosen til sine spillere, og spesielt den unge nordmannen Edvard Sandvik Tagseth.

– Jeg synes han var utmerket over hele banen. Studerer dere Ed nærmere ser dere at han ikke bare er en vidunderlig pasningslegger, men han har en utrolig energi også.

– Han gjør all drittjobben, jager tilbake og vinner andreballer. Han er en stillferdig gutt. Vi forsøker å få ham ut av skallet sitt. Han har en utrolig fremtid om han fortsetter å jobbe slik han gjør nå, er Gerrards vurdering av den 16 år gamle trønderen.

FLOTT SCORING
FLOTT SCORING  Edvard Sandvik Tagseth ble kåret til Liverpools beste spiller mot Blackburn.

Nervøs affære

Gerrard innrømmer imidlertid at hans lag fortsatt har ting å jobbe med.

– Det ble en nervøs affære. Blackburn traff begge stolpene, så vi må se nærmere på hvordan de får de sjansene. Jeg synes vi forsvarte oss veldig, veldig bra i første omgang. Vi visste at Blackburn ville få en fase der de kom inn i kampen igjen. Det er viktig at vi ikke slipper inn mål i slike perioder. Derfor var måten vi opptrådte på som defensiv enhet i andre omgang litt skuffende.

– Men jeg er fornøyd med seieren, og fornøyd med guttene. Vi har fått en god start på sesongen, med fire av seks poeng. Det burde ha vært seks – vi trenere ønsker alltid mer. Vi skal fortsette å jobbe med dem, og prøve å forbedre dem.

Sløste med sjansene

Fremover på banen skapte Liverpool mange sjanser, men var ikke spesielt effektive foran kassa.

– Vi spilte utmerket i første omgang, og skulle egentlig ha avgjort kampen da. Det var skuffende at vi kun ledet 1-0. Dette er en læringskurve. Når disse guttene blir flyttet opp til U23-fotball vil de bli straffet om de ikke tar vare på sjansene.

– Vi var heldige som kom fra kampen med tre poeng, for Blackburn kom inn i matchen igjen. Vi kunne ha avgjort kampen de første 45 minuttene, dersom vi hadde tatt vare på sjansene vi fikk i første omgang.

– Jeg ble en del eldre i sluttfasen av kampen. Vi skulle ha avgjort kampen lenge før det. Læringskurven er at dersom du ikke tar vare på sjansene og setter de i mål, kan du bli straffet mot slutten av en kamp.

Store talenter

Edvard Sandvik Tagseth gjorde kampens første mål. Liam Coyle og Glen McAuley var de to andre målscorerne til Liverpool.

– Jeg er glad for at Glen scoret. Han gikk glipp av 10 dager med trening under preseason med en fotskade. Han nærmer seg 100% form nå. Dersom folk gir Glen sjanser vil han score mål. Han er en avslutter. Det er hva hans spill handler om.

– Liam Coyle er en toppscorer. Han viser angriperne hvordan det skal gjøres. Han ligner litt på Ed. Du trenger ikke veilede slike spillere så mye, for de gjør de riktige tingene hele tiden. De er profesjonelle, og holdningene deres er perfekte. Dette er to spillere å følge med.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]