Avisrunden«Samme gamle Liverpool»

Jürgen Klopp og Liverpools manglende aktivitet på overgangsmarkedet er tema i dagens aviser.

13. aug 2017 kl 10.59 Arild Skjæveland

Her er litt av de avisene skriver etter Watford - Liverpool 3-3.

James Pearce, Liverpool Echo

«Ny sesong, men samme gamle Liverpool. Strålende fremover, og elendig bakover. For Kopites endte sesongpremieren i 2017-18 med en smertefull følelse av deja vu.

To poeng ble kastet bort langt på overtid, da Miguel Britos sikret Watford poeng. Ja, en kan føle det var urettferdig ettersom han var offside, men Liverpool har kun seg selv å takke for ettermiddag som var en berg og dalbane, der svakhetene defensivt nok en gang ble synlige.

Det handler om spillerne en har. Slik var det forrige sesong, og det er ingen overraskelse at de samme feilene blir gjort - for Liverpool har ikke styrket de posisjonene der supporterne ropte høyest om forsterkninger.

Behovet for mer fysikk og lederskap i forsvar er stort, og det er en bekymring at det ikke har blitt gjort noe før den viktige Champions League play-offen mot Hoffenheim. Liverpool må få inn en dominant midtstopper. De må enten gi Southampton et tilbud de ikke kan avslå, eller bruke de 60 millionene et annet sted, for å bare la det stå til er som å be om bråk.»

Jonathan Northcroft, Sunday Times

«Klønete forsvar, glimtvis strålende angrepsspill, og hele spekteret fra håp til fortvilelse, farse til glede, og frem og tilbake igjen. Liverpool brukte ikke lang tid. Før lunsjtid var over i åpningskampen i 2017-18 sesongen hadde Jürgen Klopps lag klart å vise hvert eneste element fra hva som er en typisk sesong for klubben.

Klopp var irritert over at Britos sin scoring ble stående, og mente også at deres andre scoring var offside. Han mente det var for mye snakk om Liverpools baklengsmål på dødballer. Han mente det første målet kom fra godt spill fra motstanderen, mens de to andre var dommerens feil, men fakta er at målene kom fra to cornere og et innkast.

Klopp må håpe på forbedring i Tyskland på tirsdag, når Liverpool møter Hoffenheim og deres hodestyrke. Det er et av de høyeste lagene i Europa.

Mohamed Salah viste Liverpools dag med styrker og svakheter. Han scoret, men var langt far perfekt. Egypteren satte kun én av sine sjanser, men det var den enkleste. Du kunne se ferdighetene som gjorde at Klopp betalte nær 40 millioner pund for ham, men du så også hvorfor han mislyktes i Chelsea.»

Jack Rathborn, The Mirror

«Miguel Britos utlignet på overtid og ødelagte et flott comeback og tre poeng for Liverpool - takket være dårlig forsvarsspill på corner.

Jürgen Klopp overser fortsatt Liverpools største problem. De kan ikke forsvare seg, og selv om Virgil van Dijk ville ha hjulpet, er det et problem som må løses på treningsfeltet, noe som virker vanskelig for tyskeren. Sonemarkering kan fungere, men hvorfor er Roberto Firmino plassert i det farligste området?

Sadio Mané kan ha en fantastisk sesong dersom han holder seg skadefri. Senegaleseren er skarp og intelligent med ballen, og farten kan straffe alle. I tillegg er avslutningsferdighetene hans undervurdert.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]