Før kamp i motstanderleiren:– Utgangspunktet er perfekt for Klopp-fotball

Bundesliga-ekspertene tror Hoffenheim kommer til å gå like offensivt ut i returoppgjøret.

22. aug 2017 kl 17.03 Arve Corneliussen

– Hoffenheim så bedre ut enn hva jeg hadde trodd. Hadde Kramaric scoret på straffen ville det sett annerledes ut, og siden de fikk målet er ikke alt håp ute, mener Eivind B. Sundet, som de siste sesongene har kommentert Bundesliga for Eurosport.

I Tyskland hadde Liverpool noe så uvanlig som 37 prosent ballbesittelse. Sundet tror Julian Nagelsmanns menn kommer til å gå offensivt til verks også på Anfield.

– Med dette utgangspunktet må de gå i angrep. Jeg ser for meg at de prøver å ta tak i ballen også i denne kampen. De må tross alt score minst to mål, og da kan de ikke bare ligge bakpå og vente, påpeker Sundet.

– Selv om de tapte forrige kamp, lyktes de på en måte. Nagelsmann mente også at det ikke var det dårligste laget som tapte, så jeg tror de går for samme oppskrift og satser på at de får marginene på sin side denne gangen.

Kan snu det

Selv om Hoffenheim har et dårlig utgangspunkt, mener kommentatoren at det ikke ser helt håpløst ut.

– Det har skjedd større mirakler i fotball. Scorer de på det tidspunktet de brente straffe sist, er det plutselig muligheter. Samtidig var Liverpool favoritter og, og de har jo ikke akkurat blitt mindre favoritter nå, sier Sundet.

Kommentatoren mener kampbildet passet Liverpool perfekt.

– Stopperne som spiller ved siden av Vogt mangler litt fart. Da Hoffenheims backer ble med i angrep, ble det noen leie én-mot-én-dueller for dem. Det må Liverpool fortsette å utnytte. Et kampbilde der Hoffenheim er nødt til å gå høyt i banen, burde passe perfekt for Klopp-fotball, mener han.

– Samtidig var Vogt veldig bra, og fikk det som må sies å ha vært sitt gjennombrudd i internasjonal fotball. Mange snakket i fjor om at Süle, som dro til Bayern München var krumtappen, men i forrige kamp fikk vi se hvor viktig Vogt er for dem.

OFFENSIV:
OFFENSIV:  Jeremy Toljan spilte for et ungt tysk landslag i Confederations Cup. Det spekuleres i at han ikke spilte første kamp grunnet overgangsrykter, men var tilbake fra start i ligarunden mot Werder Bremen.

Forventer mer fremover

Der Kevin Vogt imponerte på stopperplass, hadde Sundet forventet mer av vingback Pavel Kaderabek.

– Han leverte ikke noe særlig, og var veldig upresis med innleggene. Hoffenheim har et problem med Jeremy Toljan, som kunne spilt istedenfor. Han var sterkt linket til Dortmund, og sannsynligvis derfor han ikke spilte. Jeg ville nok valgt Toljan til kampen på Anfield, sier Sundet.

Han frem Andrej Kramaric, Kerem Demirbay og Sandro Wagner som spillerne Liverpool må holde et øye til dersom de skal ro i land seieren.

Det sier Eurosport-kollega Petter Bø Tosterud seg enig i, selv om han hadde forventet mer av Hoffenheim offensivt i forrige kamp.

– Jeg savnet litt mer sprut fremover fra spillerne som var veldig gode i fjor. Demirbay fikk litt mer defensivt ansvar nå som Rudy var borte. Offensivt fikk vi ikke se det beste fra han. Heller ikke Gnabry spilte sin beste kamp, og jeg tror spesielt de to har mer å gå på til denne kampen, mener Tosterud.

Naive i forsvar

Selv om Tosterud mener Hoffenheim imponerte i banespillet, tror han det også kan bli det som feller dem.

– Noen ganger var måten de spilte seg ut på grensen til naivt. Stort sett så det bra ut, men én eller to ganger ble det litt vel lekkert og Liverpool fikk sjanser. Med Liverpools press tror jeg de kan utnytte dette igjen, samtidig som en skulle tro at Hoffenheim har lært litt fra sist, sier Tosterud.

– I og med at Hoffenheim er nødt til å score to mål, ser jeg for meg en kamp som blir tilsvarende åpen begge veier. Jeg tror heller ikke Liverpool er tjent med å gi fra seg initiativet på hjemmebane, og burde styre mer av kampen, mener han.

Videre legger han til at Liverpool fortjener skryt for å ha blitt det første bortelaget som vant på Rhein-Neckar-Arena på over et år.

– Det var et veldig sterkt borteresultat, og jeg synes Liverpool gjorde en bra kamp. Samtidig fikk vi se at Hoffenheim har potensial til å skape mye trøbbel på Anfield. Det blir nok en veldig morsom kamp, hvert fall for de nøytrale.

ANSVAR:
ANSVAR:  Forrige sesong fikk Kerem Demirbay mye offensiv frihet som følge av at Sebastian Rudy spilte like bak ham. Nå er Rudy Bayern München-spiller, og Petter Bø Tosterud mener man ikke fikk se det beste av tyskeren forrige kamp siden han måtte bidra så mye mer defensivt.

Mulighet til Nordtveit

I første kamp startet Ermin Bicakcic som høyre midtstopper. Mot Werder Bremen startet Håvard Nordtveit, selv om Nagelsmann riktignok gjorde flere endringer.

Tosterud tror nordmannen trekker det lengste strået denne gangen.

– Bicakcic så ganske svimmel ut til tider, og selv om det ikke kom så godt frem fikk Nordtveit med seg en målgivende pasning. Med han får de en bedre pasningsfot i forsvar.

Foran kampen i Tyskland ga Tosterud Liverpool 65 prosent sjanse til å gå videre.

– Med det utgangspunktet skal det veldig mye til for at de roter det bort. Liverpool er ikke bare store favoritter til å gå videre, men til å vinne kampen, påpeker han.

– Atmosfæren på Anfield kommer ikke til å gjøre kampen noe enklere for Hoffenheim, som ikke har erfaring med slike kvelder. Samtidig har de absolutt ingenting å tape her, så de kommer til å gjøre alt de kan for å få de målene de trenger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]