ROM:  Mot Hoffenheim møtte Jürgen Klopp plutselig et lag som ga ham kontringsrom, noe det spås at han kommer til å få på nytt på Anfield.

Før kamp i motstanderleiren:– Utgangspunktet er perfekt for Klopp-fotball

Bundesliga-ekspertene tror Hoffenheim kommer til å gå like offensivt ut i returoppgjøret.

– Hoffenheim så bedre ut enn hva jeg hadde trodd. Hadde Kramaric scoret på straffen ville det sett annerledes ut, og siden de fikk målet er ikke alt håp ute, mener Eivind B. Sundet, som de siste sesongene har kommentert Bundesliga for Eurosport.

I Tyskland hadde Liverpool noe så uvanlig som 37 prosent ballbesittelse. Sundet tror Julian Nagelsmanns menn kommer til å gå offensivt til verks også på Anfield. 

– Med dette utgangspunktet må de gå i angrep. Jeg ser for meg at de prøver å ta tak i ballen også i denne kampen. De må tross alt score minst to mål, og da kan de ikke bare ligge bakpå og vente, påpeker Sundet.

– Selv om de tapte forrige kamp, lyktes de på en måte. Nagelsmann mente også at det ikke var det dårligste laget som tapte, så jeg tror de går for samme oppskrift og satser på at de får marginene på sin side denne gangen. 

Kan snu det

Selv om Hoffenheim har et dårlig utgangspunkt, mener kommentatoren at det ikke ser helt håpløst ut. 

– Det har skjedd større mirakler i fotball. Scorer de på det tidspunktet de brente straffe sist, er det plutselig muligheter. Samtidig var Liverpool favoritter og, og de har jo ikke akkurat blitt mindre favoritter nå, sier Sundet. 

Kommentatoren mener kampbildet passet Liverpool perfekt. 

– Stopperne som spiller ved siden av Vogt mangler litt fart. Da Hoffenheims backer ble med i angrep, ble det noen leie én-mot-én-dueller for dem. Det må Liverpool fortsette å utnytte. Et kampbilde der Hoffenheim er nødt til å gå høyt i banen, burde passe perfekt for Klopp-fotball, mener han. 

– Samtidig var Vogt veldig bra, og fikk det som må sies å ha vært sitt gjennombrudd i internasjonal fotball. Mange snakket i fjor om at Süle, som dro til Bayern München var krumtappen, men i forrige kamp fikk vi se hvor viktig Vogt er for dem. 

OFFENSIV:  Jeremy Toljan spilte for et ungt tysk landslag i Confederations Cup. Det spekuleres i at han ikke spilte første kamp grunnet overgangsrykter, men var tilbake fra start i ligarunden mot Werder Bremen.

Forventer mer fremover

Der Kevin Vogt imponerte på stopperplass, hadde Sundet forventet mer av vingback Pavel Kaderabek.

– Han leverte ikke noe særlig, og var veldig upresis med innleggene. Hoffenheim har et problem med Jeremy Toljan, som kunne spilt istedenfor. Han var sterkt linket til Dortmund, og sannsynligvis derfor han ikke spilte. Jeg ville nok valgt Toljan til kampen på Anfield, sier Sundet.

Han frem Andrej Kramaric, Kerem Demirbay og Sandro Wagner som spillerne Liverpool må holde et øye til dersom de skal ro i land seieren. 

Det sier Eurosport-kollega Petter Bø Tosterud seg enig i, selv om han hadde forventet mer av Hoffenheim offensivt i forrige kamp. 

– Jeg savnet litt mer sprut fremover fra spillerne som var veldig gode i fjor. Demirbay fikk litt mer defensivt ansvar nå som Rudy var borte. Offensivt fikk vi ikke se det beste fra han. Heller ikke Gnabry spilte sin beste kamp, og jeg tror spesielt de to har mer å gå på til denne kampen, mener Tosterud. 

Naive i forsvar 

Selv om Tosterud mener Hoffenheim imponerte i banespillet, tror han det også kan bli det som feller dem. 

– Noen ganger var måten de spilte seg ut på grensen til naivt. Stort sett så det bra ut, men én eller to ganger ble det litt vel lekkert og Liverpool fikk sjanser. Med Liverpools press tror jeg de kan utnytte dette igjen, samtidig som en skulle tro at Hoffenheim har lært litt fra sist, sier Tosterud. 

– I og med at Hoffenheim er nødt til å score to mål, ser jeg for meg en kamp som blir tilsvarende åpen begge veier. Jeg tror heller ikke Liverpool er tjent med å gi fra seg initiativet på hjemmebane, og burde styre mer av kampen, mener han. 

Videre legger han til at Liverpool fortjener skryt for å ha blitt det første bortelaget som vant på Rhein-Neckar-Arena på over et år. 

– Det var et veldig sterkt borteresultat, og jeg synes Liverpool gjorde en bra kamp. Samtidig fikk vi se at Hoffenheim har potensial til å skape mye trøbbel på Anfield. Det blir nok en veldig morsom kamp, hvert fall for de nøytrale. 

ANSVAR:  Forrige sesong fikk Kerem Demirbay mye offensiv frihet som følge av at Sebastian Rudy spilte like bak ham. Nå er Rudy Bayern München-spiller, og Petter Bø Tosterud mener man ikke fikk se det beste av tyskeren forrige kamp siden han måtte bidra så mye mer defensivt.

Mulighet til Nordtveit 

I første kamp startet Ermin Bicakcic som høyre midtstopper. Mot Werder Bremen startet Håvard Nordtveit, selv om Nagelsmann riktignok gjorde flere endringer. 

Tosterud tror nordmannen trekker det lengste strået denne gangen.  

– Bicakcic så ganske svimmel ut til tider, og selv om det ikke kom så godt frem fikk Nordtveit med seg en målgivende pasning. Med han får de en bedre pasningsfot i forsvar.

Foran kampen i Tyskland ga Tosterud Liverpool 65 prosent sjanse til å gå videre. 

– Med det utgangspunktet skal det veldig mye til for at de roter det bort. Liverpool er ikke bare store favoritter til å gå videre, men til å vinne kampen, påpeker han. 

– Atmosfæren på Anfield kommer ikke til å gjøre kampen noe enklere for Hoffenheim, som ikke har erfaring med slike kvelder. Samtidig har de absolutt ingenting å tape her, så de kommer til å gjøre alt de kan for å få de målene de trenger. 

Del

Før kamp i motstanderleiren

12.05.2018 14:59

Før kamp i motstanderleiren:Frykter Brightons svakhet passer Liverpool perfekt

Brighton må vinne borte om de skal ødelegge for Liverpool. Det har de ikke klart siden november.

05.05.2018 09:43

Før kamp i motstanderleiren:– Han har nesten vært skandaløst defensiv i toppkampene

Chelseas statistikk mot topp-seks-lagene denne sesongen er alt annet enn imponerende.

01.05.2018 15:09

Før kamp i motstanderleiren:– Så lenge Liverpool har de to, bør det bli mål mot et lag som åpner seg

Roma-kollapsen sjokkerte Serie A-ekspertene. På Stadio Olimpico forventer de seg en helt annen utgave.

Hoffenheim

23.08.2017 23:16

Spillerbørs:Angrepsspill i verdensklasse

Mange ville være med i kampen om bestemannsprisen da Liverpool nedsablet Hoffenheim.

22.08.2017 21:46

Sett opp de 11 du mener bør starte:Fortjener Robertson å starte?

Liverpool.no-redaksjonen har sagt sin mening om hvem som bør begynne mot Hoffenheim. Nå kan du gjøre det samme.

19.08.2017 21:23

Sparte en rekke spillere

Det var ikke bare Liverpool som stilte med et på papiret svekket lag i dag, med Champions League-kvaliken på onsdag i tankene.

Champion League kvalifisering

22.08.2017 21:46

Sett opp de 11 du mener bør starte:Fortjener Robertson å starte?

Liverpool.no-redaksjonen har sagt sin mening om hvem som bør begynne mot Hoffenheim. Nå kan du gjøre det samme.

16.08.2017 00:26

– Vi gamblet litt for mye på vingene

Jürgen Klopp om strafferedningen, forsvarsspillet og hvorfor Jordan Henderson ble byttet ut.

15.08.2017 23:15

– Som en drøm å debutere i Europa med mål

Trent Alexander-Arnold lot seg overtale til å ta frisparket som sendte Liverpool i ledelsen.

Siste Til vår nyhetsoversikt
19.11.2018 kl 23:08

Solanke har full tiltro til Klopps plan

Dominic Solanke nekter å la seg frustrere av mangelen på spilletid i Liverpool denne sesongen.

+
19.11.2018 kl 21:44

Van Dijk sikret gruppeseieren

Nederland lå an til tap, men så dukket Liverpool-stopperen opp.

+
19.11.2018 kl 19:43

– Henderson klar til helga

Jordan Henderson sto over for England, men er sannsynligvis tilbake mot Watford.

+
19.11.2018 kl 18:35

– Jeg kunne ikke tro det da jeg hørte om Liverpool-interessen

Andy Robertson hadde sett seg ut en annen klubb, da han fikk vite at han var ønsket av Liverpool.

+