– Vi gamblet litt for mye på vingene

Jürgen Klopp om strafferedningen, forsvarsspillet og hvorfor Jordan Henderson ble byttet ut.

16. aug 2017 kl 00.26 Arve Vassbotten

Tirsdagens kamp mot Hoffenheim kunne sett langt mørkere ut i starten av første omgang om ikke Simon Mignolet hadde reddet straffen etter 12 minutter. Etter kampen ga Jürgen Klopp også ros til en annen for at det ikke ble scoring.

– Det var en perfekt jobb av min keepertrener John (Acterberg) og Simon Mignolet. Han viste tegn om at han skulle holde seg sentralt, sa Klopp etter kampen.

Straffen gikk litt til siden for Mignolet, som gjorde en uhyre viktig redning.

Selv om Hoffenheim fikk en redusering like før slutt, var Klopp godt fornøyd med 1-2 i den første playoff-kampen mot tyskerne.

– Vi hadde flere sjanser til å avgjøre kampen tidligere, men motstanderen hadde også sjanser. Men den første kampen er over. Hadde du fortalt meg på forhånd at vi skulle vinne, hadde jeg tatt til takke med det, sa Klopp.

Derfor byttet han ut Henderson

– Jeg synes de fortjente målet når man ser innsatsen deres gjennom 90 minutter. Men jeg synes også at vi spilte veldig bra defensivt. Det var planen å la dem spille i rommene som ikke er farlige for oss.

Det var likevel en ting han ikke var like fornøyd med.

– Vi gamblet litt for mye på vingene med Salah og Mané, og lot Trent og Alberto være litt for alene til tider.

Klopp forklarte også hvorfor Jordan Henderson ble byttet ut med Milner etter 63 minutter.

– Milner kom inn og hadde stor innvirking. Henderson har hatt et langt skadeopphold og en veldig intens preseason. Jeg er glad jeg kunne ta han av noen minutter før tiden i dag, sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]