– Vi har ikke tid til å finne erstatter

Klopp innrømmer at Barcelona ville hatt større muligheter dersom henvendelsen kom tidligere.

11. aug 2017 kl 23.48 Arild Skjæveland

Philippe Coutinho sitt krav om å bli solgt til Barcelona ble blankt avvist fra Liverpool. Jürgen Klopp forteller at alt handler om timing.

For sent

Med ligastart i helgen og under tre uker igjen til overgangsvinduet stenger, er det ikke aktuelt for Liverpool å selge Philippe Coutinho. En har rett og slett ikke tid og mulighet til å finne en erstatter.

– Det eneste jeg kan si om dette er at alt i livet handler om timing. Uansett hvilken klubb - om en spør tidlig nok. Det er slik vi gjør det. Spør tidlig nok, så skal vi se hva vi får gjort. Dersom du undersøker i tide, kan du enten endre på planene eller hva som helst - men du kan ikke komme så nær opp til sesongen, sier Klopp til Telegraph.

– Klubben er størst, og det er det viktigste. Det handler om å gjøre det på riktig tidspunkt. Det er slik vi gjør det når vi prøver å kjøpe spillere. Det handler om timing. Kanskje har alle en pris dersom timingen er rett - men når timingen er feil? Da er det ingen pris.

Det er neppe over

Journalist Chris Bascombe melder at Liverpool har informert Philippe Coutinho og hans agenter om at de forventer profesjonell oppførsel, og at det skal vises respekt for supporterne og lagkameratene. Klubben skal være skuffet over at kravet om overgang kom kvelden før ligastarten, da alt fokus burde vært på hva Liverpool kan oppnå denne sesongen.

Fra spillerens side skal det være bekymring for at tilbudet fra Barcelona er et som kun kommer denne ene gangen i livet, og at han ikke vil få sjansen neste sommer, uansett hvordan han presterer for Liverpool.

Bascombe skriver videre at klubben vet at saken ikke er avsluttet, og at Barcelona trolig kommer til å gå over 100 millioner pund i sitt neste bud. Nå er det ikke lenger et tema at Coutinho ikke er typen som vil tvinge gjennom en overgang, og det vil komme mange flere forsøk på å få Liverpool til å ombestemme seg før vinduet stenger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]