– Ingen er interesserte i hvem som spilte den beste førsteomgangen

Jürgen Klopp erkjenner at avansement i ligacupen var det eneste som interesserte folk i kveld.

20. sep 2017 kl 00.44 Einar Kvande

Liverpool er ute av ligacupen, eller Carabao Cup som turneringen heter i 2017/18, etter å ha snublet allerede i første hinder.

Jürgen Klopp reflekterer over et surt tomålstap i Leicester, der scoringer fra Shinji Okazaki og Islam Slimani senket de røde etter pause.

– Det er veldig enkelt å oppsummere denne kampen. Vi var det klart beste laget i første omgang. Vi spilte god fotball, veldig god fotball, men klarte ikke å få mål. Det skjer av og til i fotball. Vi var uheldige i et par situasjoner, og ikke kliniske nok i en annen situasjon, sa Klopp på sin pressekonferanse etter kampen.

– Men så lenge vi slipper inn slike mål som vi slapp inn i kveld, blir det ganske vanskelig. Vi skulle ha scoret tre mål selv, men så lenge kampen er åpen må vi forsvare oss. Vi må forsvare oss bedre i slike situasjoner som de scoret på. Det første målet kom etter at en andreball ble slått inn i feltet etter en corner, tror jeg. Det var marginalt, men det var ikke offside. Det var veldig marginalt, men vi må klare å sette offsidelinja bedre, og da må vi komme ut sammen.

– Det er ikke alltid du kan forsvare deg slik vi gjorde mot Arsenal, og satse på kontringer. Vi måtte komme ut sammen, men gjorde det ikke.

– Det andre målet kommer etter et innkast igjen, og alle skjønner at vi vet hvordan vi skal forsvare oss på et innkast, men vi klarte det tydeligvis ikke. Det føles ikke særlig kult.

– Det eneste som betyr noe er hvem som gikk videre

– Sannheten er likevel at vi fortsatt er et godt fotball-lag. Det ser jeg, men dessverre føles det ikke slik for øyeblikket, fordi vi er ute av en cupturnering. Vi ønsket å avansere til neste runde.

– Ingen er interesserte i hvem som spilte best i første omgang. Det eneste som opptar folk er hvem som går videre, og vi er ikke ett av de lagene som vil være med i neste runde av en eller annen grunn.

Klopp mener at Leicester-spillerne fikk troen på seier da de fikk det første målet.

– Etter den første scoringen så du at Leicester-spillerne hevet hodet. Det var den største forskjellen. Det er slike øyeblikk som endrer kamper.

– Vi hadde sjansen til å gjøre det selv, men av og til går det ikke din vei. Slik er det bare.

– Jeg er så lei av å slippe inn slike mål som dette. Det er vanskelig å akseptere.

– Vi hadde et ungt lag som forsøkte å slå tilbake. Vi forsøkte å kombinere oss frem med på venstresiden, og så kontret Leicester inn 2-0. Feil som dette kan forfølge spillerne en stund, for to karer som Woodburn og Solanke er bare 34 år til sammen.

– Men det som irriterer meg er at vi ikke forsvarer oss bedre på dødballer. Det var ikke førsteballen som var problemet denne gangen. Denne gangen var det andre- og til og med tredjeballen som var problemet, etter innkastet.

Terper forsvarsspill på trening

– Vi trener på å forsvare oss ved slike situasjoner hele tiden. Det er ulike aspekter ved forsvarsspill. Det handler både om å forsvare seg sammen, og å forsvare seg individuelt, i en mot en-situasjoner, eller to mot en-situasjoner.

– Lag får ikke mange skuddforsøk mot oss. Det vet jeg. De pleier ikke å ha mange avslutninger. Vi forsvarer oss veldig bra i mange situasjoner, og vi vet hvordan vi skal forsvare oss ved dødballsituasjoner, som et innkast. Men så gjør vi to eller tre feil, og ting fungerer ikke som de skal.

– Jeg er i samme båt som spillerne. Jeg retter ikke pekefingeren mot dem og sier: «Jeg fortalte dere dette, og dere har likevel ikke fått det med dere.» Jeg sitter igjen med en veldig dårlig følelse etter det som skjedde. Det handler imidlertid ikke om at vi ikke vet det, men om at vi ikke gjør det som er riktig. Kunsten er å gjøre det som er riktig til enhver tid.

– Det føles skikkelig ille å ryke ut nå, etter at vi presterte så bra i første omgang. Men vi må spille slik som dette. Vi skapte sju eller åtte sjanser, og vi kan fortsatt spille fotball. Det er greit å vite. Men så lenge du slipper inn slike mål som dette blir livet veldig vanskelig.

Mulighet til revansje på lørdag

På lørdag skal Liverpool tilbake til King Power Stadium og bryne seg på Leicester på nytt. I Premier League.

– Vil jeg sitte igjen med en like dårlig følelse etter lørdagens kamp også? Jeg har tapt mange kamper i mitt liv, dessverre, men tror meg eller ei, i morgen ser jeg fremover igjen. Ja, vi skal komme tilbake, og foran kampen skal jeg garantere at jeg er i bedre humør enn jeg er akkurat nå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]