Rafa drømmer om å bli Liverpool-manager igjen

Det skinner igjennom at spanjolen kommer til å takke ja til Liverpool-jobben igjen om sjansen byr seg.

30. sep 2017 kl 10.46 Einar Kvande

I morgen skal Jürgen Klopp krysse sverd med Rafael Benitez på St James' Park Park. Foran kampen legger ikke Benitez skjul på at han fortsatt har sterke følelser for Liverpool, selv om han nå er Newcastle-manager.

Liverpool vant fire trofeer, inkludert Champions League i 2005, i løpet av spanjolens seks år som manager på Anfield. Benitez sin familie bor fortsatt på Merseyside, selv om Rafa selv har vært manager både i Spania og Italia etter at han forlot klubben i 2010.

Under sin pressekonferanse i går fikk Benitez spørsmål om han noen gang har vært nær en retur til Liverpool etter at han forlot klubben for sju år siden.

– Det har vært vanskelig, for jeg har vært i Italia, eller i Madrid, og har flyttet rundt omkring. Det har ikke kommet til riktig tid. Når de har hatt problemer, har jeg vært utilgjengelig. Av og til har jeg vært tilgjengelig, men da har Liverpool gjort det bra, lød svaret.

– Jeg har ikke hatt for mange sjanser til å komme tilbake. Men i fotball vet du aldri. Jeg blir eldre, men til manager å være er jeg fortsatt ung, så vi får se hva som skjer.

– En svært spesiell kamp

På direkte spørsmål om han kan se seg selv returnere til Liverpool svarte Benitez:

– Jeg ønsker ikke å uttale meg om det. Jeg svarte «ja» på tilsvarende spørsmål under et intervju i Spania for en tid tilbake, men det fikk det til å virke som jeg presser på for å bli Liverpool-manager igjen, og det er ikke tilfelle.

Benitez innrømmer dog at det blir en svært spesiell kamp for ham når Liverpool gjester St James' Park i morgen ettermiddag.

– Dette er en spesiell kamp for meg. Veldig følelsesladet. Jeg var så mange år i Liverpool, og har så gode minner derfra. Familien min bor fortsatt der, så det er hjemme. Jeg har et meget godt forhold til fansen der, men samtidig skal vi gjøre vårt beste for å vinne i morgen. Jeg må konsentrere meg om å prøve å vinne kampen.

Newcastle United vs Liverpool ser du på TV 2 Sport Premium søndag 1. oktober klokken 17.30.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]