Tre kjappe: Redaksjonen vil se "The Fab Four" igjen

Redaksjonen er samstemte i at de vil se "The Fab Four" på banen også mot Newcastle, men i valg av sidebacker spriker meningene litt mer.

30. sep 2017 kl 09.22 Einar Kvande

Roberto Firmino, Philippe Coutinho, Sadio Mané og Mohamed Salah startet en kamp sammen for første gang mot Spartak Moskva. Hvordan synes du det fungerte, og bør «Fab Four» starte også mot Newcastle?

Arve Corneliussen:

– Det stod ikke helt til forventningene, men det er nok fordi forventningene var så store. Med dem på banen både skapte vi store sjanser og holdt tett bakover. Høres ut som en ganske bra oppskrift.

– I tillegg er de antageligvis Liverpools fire beste enkeltspillere, og bør absolutt starte mot Newcastle og alle andre kamper. Jeg er ikke i tvil om at målene kommer til å renne inn når de får litt tid sammen, og mener det er den beste løsningen både på kort og lang sikt.

Torbjørn Flatin:

– Det fungerte bra nok i mine øyne. Laget hadde et spillemessig overtak og skapte nok sjanser til at det burde ha blitt seier i Russland. For meg bør Coutinho, Mané og Salah starte i alle Premier League og Champions League kamper, litt som Messi, Suarez og Neymar «aldri» ble byttet ut for Barcelona. Det kan godt være at Jürgen etter hvert vil fortelle oss at det ikke er mulig, men med fem dager fra kampen i Moskva og til neste oppgave i Newcastle er det i alle fall ingen grunn til å la noen hvile. Det gjelder også Roberto Firmino, som har fått til lite med ballen i de siste par kampene men som er viktig i jobben som førsteforsvarer. Alternativer er å sende Coutinho fram og sette inn en ekstra midtbanespiller, eller la Daniel Sturridge starte, men jeg synes Daniel som «super-reserve» er en fornuftig tanke. Nei, «fab four» må også starte mot Newcastle.

Marius Rabben:

– Ingen av dem virket å være på sitt beste, og kombinasjonene skurret noe, men det må forventes når det er første kamp sammen, og nok en gang skapte Liverpool bra med sjanser. Det angrepet bør selvsagt få en ny mulighet nå før landslagspausen, med Sturridge som en mulig joker på benken.

Joe Gomez var suspendert mot Spartak Moskva. Bør London-gutten komme inn på laget igjen mot Newcastle?

Arve Corneliussen:

– Jeg mener han bør gå inn på høyrebacken. Alexander-Arnold har ikke spilt opp mot sitt beste de siste kampene – verken defensivt eller offensivt. Det ser ut som han trenger seg en hvil. Joe Gomez har derimot klart seg bra de gangene han har spilt, og ser ut som et litt mer stødig alternativ mot Newcastle som liker å involvere vingene i angrep.

– Når Clyne er tilbake, burde Gomez være aktuell for en stopperplass. Han er kanskje ikke bedre, men er bedre rustet til å spille Klopp-fotball enn det Klavan og Lovren er.

Torbjørn Flatin:

– Backene er vanskelige. Joe Gomez gir mer fysikk enn Trent Alexander-Arnold, men sistnevnte er definitivt bedre framover i banen. På den andre siden i forsvaret forstår jeg hvorfor Andy Robertson er frustrert over ikke å få mer spilletid. For meg er det imidlertid viktig å prøve å sette en bakre firer nå, og forsvarsrekka var bra i Moskva. La de som spilte der igjen være med fra start.

Marius Rabben:

– I utgangspunktet vil se jeg samme forsvarsrekke igjen, men samtidig vet vi at Klopp vil rullere. Så lenge Matip og Lovren er tilgjengelige, bør iallfall de starte sammen, og Gomez er alternativet om Alexander-Arnold skal ut. Moreno fortjener å beholde plassen, etter min mening, selv om Robertson har vært god de få kampene han har spilt.

Mot Spartak ble Georginio Wijnaldum plassert på benken. Hvordan mener du Klopp bør komponere midtbanen mot Rafas gutter?

Arve Corneliussen:

– I utgangspunktet mener jeg Klopp burde gå for Henderson, Can og Coutinho på midtbanen, fordi det er våre beste menn. Spesielt viktig at Coutinho starter, for han er den eneste av midtbanespillerne som har evnen til å kombinere sentralt når det begynner å bli trangt.

– Henderson synes jeg har fått litt for mye tyn siden han kom tilbake. Han har ikke vært på sitt beste, men er det tryggeste valget Liverpool har dypest på midtbanen. I tillegg skal det sies at Can gjorde fint lite for å beholde plassen i Moskva, så kanskje fortjener Wijnaldum en mulighet til å score igjen på St. James' Park, der han satte inn elleve mål før han ble hentet til Anfield.

Torbjørn Flatin:

– Jeg ville gitt alle ti utespillerne fra kampen mot Spartak fornyet tillit. Det inkluderer Jordan Henderson og Emre Can på midtbanen. Spørsmålet er om du enten skal erstatte Can med Georginio Wijnaldum, eller benytte begge sammen med Hendo og ofre en fra «fab four». Wijnaldum har større løpskapasitet, mens Can har et større register å spille på. Selv om hverdagen nok vil være at den av de som spiller må holde litt mer igjen defensivt og la Coutinho betjene de offensive strengene, ville jeg fortsatt med tyskeren.

Marius Rabben:

– Henderson, Can og Coutinho bør starte, hvis ingen av dem sliter med noe, og jeg ser gjerne at Wijnaldum kommer innpå når laget leder etter pause. Min foretrukne ellever: Mignolet; Alexander-Arnold, Matip, Gomez, Moreno; Henderson, Can, Coutinho; Salah, Firmino, Mané.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]