Før kamp i motstanderleiren:– Tror vi får se noen nye fjes

Craig Shakespeare forventes å gjøre mange endringer mot Liverpool, men ikke like mange som i cupene forrige sesong.

19. sep 2017 kl 08.29 Arve Corneliussen

– Du kan aldri vite helt hva lagoppstillingen blir i disse kampene. Det er litt bingo. I fjor byttet vi samtlige spillere i cupkampene, men da satset vi mer på Champions League. Nå kommer vi neppe til å gjøre like mange forandringer, spår Leicesters supporterleder Per Arne Hansen.

Denne sommeren har den overraskende seriemesteren fra 2016 vært aktiv på overgangsfronten med sju spillere inn. Imidlertid er det bare Harry Maguire som har startet regelmessig i sesongåpningen, mens Kelechi Iheanacho startet forrige kamp.

Flere av dem har nemlig slitt med skader i sesonginnledningen, men nå er ingen av nyervervelsene å finne på skadelisten til premierinjuries.com.

– Jeg håper vi får se en del av dem som har vært ute, slik at vi får dem i gang. Iborra så lovende ut i preseason, men har dessverre ikke spilt. Iheanacho er en vi håper kan gi oss noen mål og som vi har store forventninger til. Han ser ut som den klart mest spennende spissmakkeren til Vardy, mener Hansen.

Svake bakover

Denne sommeren forandret Leicester på stopperparet som sikret dem seriegullet da de hentet Harry Maguire, som har tatt plassen fra Robert Huth. Hansen mener det var på tide, og håper Aleksandar Dragovic er blant dem som debuterer.

– Tidligere var jo Morgan og Huth klippene der bak, men det har blitt litt mer usikkerhet bak der nå. Morgan ser ut som han er litt på hell. Generelt er forsvaret vårt svakeste ledd, forklarer Hansen.

– Maguire har sett veldig positiv ut, og er ut som et meget bra kjøp hittil. Dragovic er en vi godt kan prøve ut i en slik kamp, mener han.

I forsvarsrekken blir det uansett forandringer – venstreback Christian Fuchs kommer tidligst tilbake til lørdagens seriekamp. Dermed er det duket for Ben Chilwell, som ble sterkt linket til Liverpool forrige sommer.

– Personlig synes jeg ikke Chilwell har levert de gangene han har spilt. Jeg vet at mange klubber har vært ute etter ham, men jeg synes bare ikke han har fungert når han har spilt. Da synes jeg Fuchs er et klart bedre valg.

Superspissen ute

I ligacupen må Leicester klare seg uten Jamie Vardy, som er ute med et lyskeproblem. Spissen har trivdes ekstremt godt mot Liverpool i det siste, og står med fem mål på sine tre siste kamper innbyrdes.

– Vardy betyr helt klart mye for oss. Han hadde, sammen med Mahrez, en eventyrsesong da vi vant serien og vi vet hva han kan på tross av forrige sesong. Han har allerede kommet godt i gang denne sesongen, og uten ham mister vi den som har evnen til å avgjøre kamper og score spektakulære mål, forklarer supporterlederen.

Med toppscoreren ute, forventer Hansen at Shinji Okazaki eller Islam Slimani starter på topp i tospann med Iheanacho. Han håper Demarai Gray får en sårt tiltrengt sjanse fra start på kanten, for å demme opp for litt av hurtigheten de mister med Vardy ute.

– Nå har det vært litt uro rundt Gray, og klubber har vært interesserte fordi han har vært misfornøyd med spilletiden. Han er åpenbart ikke helt ferdig ennå, men har noe i seg. Han har evnen til å overraske.

ETTERTRAKTET:
ETTERTRAKTET:  Østerrikske Aleksandar Dragovic var en ettertraktet mann da han spilte i Dynamo Kiev, og ble linket til flere av Europas største klubber. Han endte opp i Bayer Leverkusen, men fikk bare 15 kamper fra start i Bundesliga. Nå kan han få sin Leicester-debut mot Liverpool i ligacupen.

Lite er forandret

Craig Shakespeare tok over for Claudio Ranieri med et brak da Liverpool tapte 3-1 på King Power i februar. Supporterlederen forteller at lite har forandret seg når det gjelder spillestil.

– Vi følger veldig mye av den samme strategien fortsatt. Vi ligger dypt, slår langt og satser på raske gjennombrudd – vanligvis til Vardy.

Han mener den største forandringen under den nye manageren har vært energien i laget.

– Du så jo med en gang at det var noe som ikke stemte på slutten med Ranieri. Det ble en veldig rar situasjon etter vi vant ligaen, for alt styret som kom var noe vi aldri hadde opplevd. Nå ser det ut som det var den rette avgjørelsen, og jeg tror det kan bli bra under Shakespeare.

Satser på ligacupen

Der Leicester forrige sesong måtte konsentrere seg om fire turneringer, tror Hansen mangelen på spill i Europa kan føre til mer cupsuksess.

– Vi har en jevn og bra stall nå, og mange som kan levere så lenge det ikke blir altfor mange forandringer. Ligacupen er absolutt en turnering som kan være attraktiv for oss denne sesongen, sier han.

Craig Shakespeares menn har hatt en tung sesongstart med fire poeng på fem kamper. Likevel er supporterlederen optimistisk foran kampstart tirsdag kveld.

– Vi har hatt utrolig tøff motstand, og jeg regner med poengsankingen begynner når vi møter litt svakere lag. Med et Liverpool som sannsynligvis stiller litt reservepreget, tror jeg dette kan bli en fin sjanse for oss til å slå tilbake. Etter en elendig sesongstart skulle en tro at han stiller med et litt sterkt mannskap for å komme tilbake på seiersporet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]