– Vi må forbedre oss 100 prosent

Jürgen Klopp mener et nytt spillerkjøp ikke ville fikset de defensive problemene man så mot Sevilla.

14. sep 2017 kl 11.05 Arve Vassbotten

Forsvarsspillet til Liverpool blir nok en gang satt under lupen etter uavgjort mot Sevilla i første gruppespillkamp i Champions League.

Kritikerne har vært mange mot at Liverpool ikke signerte en annen midtstopper da Virgil van Dijk ikke ankom i sommer. Men Klopp insisterer på at ett spillerkjøp ikke ville løst problemene defensivt.

– Jeg vet dere alltid ser etter dette, og forsvaret blir alltid snakket om: «vi signerte ikke denne eller denne». Hvis disse problemene kunne blitt løst av én spiller, kan dere være sikre på at vi hadde satset alle pengene våre og sagt: «la oss gjør det».

Konsentrasjonssvikt

Klopp mener problemene man kunne se mot Sevilla handler mer om svikt i flere ledd i forsvarsarbeidet og ikke minst konsentrasjonen, og at det ikke bare var i den bakre fireren.

– Det første målet starter med en situasjon på midtbanen der vi lett kan få ballen unna. Emre er litt sein i den situasjonen, det er det første som gjør at jeg forstår at noe vil skje.

– Til slutt gikk den under beinet på Dejan. Det er ikke perfekt forsvarsspill, men jeg må se det igjen. Men det handler selvsagt om konsentrasjon, ikke noe annet i den situasjonen. Vi startet kampen som jeg trodde vi kunne, der vi dominerte, spilte fotball, hadde gode bevegelser. Det var egentlig deres første offensive situasjon, og så scoret de. Da handler det om å reagere, og vi reagerte. Vi fortsatt å spille fotball og det er veldig, veldig viktig, sa Klopp etter kampen.

Skuffende og frustrerende

Han mener laget må lære seg å dominere kamper bedre.

– Dette handler om å være dominante, og så miste litt av grepet på kampen i alle de defensive bevegelsene. Det er rom for forbedring. Vi trenger å lære å være dominante og ikke gi bort lette baklengsmål. Det første målet var helt klart unødvendig og kom for lett, det andre har jeg absolutt ingen aning om hvordan de kom igjennom på, så jeg må se den igjen. Det er ikke et generelt forsvarsproblem, men vi må forbedre oss 100 prosent, sa Klopp etter kampen.

Og han er klar på at det er skuffende å miste seieren 18 minutter før slutt.

– Det er skuffende, frustrerende, men helt normalt. Vi er ansvarlig for de veldig gode delene av kampen og også de delene som ikke er så gode, så man må føle skuffelse etter en kamp som denne, sa han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]