– Vi vet vi kan slå alle lag i ligaen

Sadio Mané om form, ligaen og Senegals VM-sjanser.

21. sep 2017 kl 11.36 Arild Skjæveland

Mark Ogden i ESPN har gjort et eksklusivt intervju med Sadio Mané. På lørdag vil han stå over den tredje og siste kampen etter det røde kortet han pådro seg mot Leicester City. På tirsdag vil han spille i bortekampen mot Spartak Moskva.

– Det er veldig sennende å spille i Champions League, for det er noe alle spillere i verden drømmer om. Det er en stor turnering i Europa, og vi har allerede spilt en kamp. Der fikk vi ikke resultatet vi ønsket, sier Mané.

– Nå reiser vi til Spartak, men hvorfor skal vi ikke dra dit og vinne? Jeg vet at de er et godt lag, ellers ville de ikke vært i Champions League.

Han er ikke bekymret for å møte rasisme fra tribunen i Russland, nå eller i VM neste år dersom Senegal kvalifiserer seg.

– Jeg tror FIFA vet mer om det enn noen andre, så jeg tenker ikke noe på det. Jeg tror det hører fortiden til. Jeg vil bare fokusere på fotballen, og gjøre mitt beste for laget - vinne kampen der, så reiser hjem igjen.

Kan slå alle lag i ligaen

Liverpool har ikke vunnet siden 4-0 over Arsenal i slutten av august.

– Noen ganger kan slikt skje i fotball, men det viktigste er reaksjonen, og det er viktig å slå tilbake. Vi har et bra lag, og et lag med mange kvaliteter, så jeg tror vi vil slå tilbake, sier senegaleseren.

Mané er ydmyk når han får spørsmål om Liverpools angrepsrekke er en av de beste i ligaen.

– Takk for komplimentet! Det er det vi prøver på, og jobber for på trening. Vi må holde det oppe for å hjelpe oss og vinne kamper.

Han mener det var svært viktig at Philippe Coutinho ble på Anfield.

– Det er ikke bare viktig for meg, men for hele klubben. Han er en av våre beste spillere. En veldig viktig spiller, og vi er veldig glade for at han ble her.

STARTET GODT:
STARTET GODT:  Sadio Mané viste kjempeform før han ble utvist mot Manchester City.

Liverpool er nå fem poeng bak Manchester City og Manchester United.

– Jeg synes det er for tidlig å snakke om tittelen. Vi fokuserer ikke på noen andre enn oss selv, og vi vet at vi kan slå alle lag i ligaen. Slike resultat (de fire siste), kan skje alle lag. Vi vil gjøre vårt beste for å endre på det. Vi prøver å ta det kamp for kamp, så hvorfor ikke vinne til slutt?

Må ha omkamp mot Sør-Afrika

FIFA har bestemt at VM-kvalifiseringskampen mellom Sør-Afrika og Senegal skal spilles på nytt, på grunn av kampfiksing.

– Jeg er glad for det, for det var ikke en lett kamp for oss, og en vanskelig situasjon. Alle som så kampen vet at det ikke var normale forhold. De to målene var uforståelige, så det var bra for oss at FIFA har tatt avgjørelsen. Vi vil ta kampen alvorlig, og prøve å vinne den.

Burkina Faso har anket FIFAs avgjørelse denne uka.

– Det visste jeg ikke, men jeg tror FIFA allerede har bestemt dette.

Senegal har ikke vært i VM siden 2002. Et verdensmesterskap røde vil huske, fordi klubben kjøpte to senegalesere etterpå.

– Vi har ventet lenge, men håper å kvalifisere oss. Vi skal gjøre vårt beste, og ligger bra an.

Spillerne Liverpool kjøpte var Salif Diao og El-Hadji Diouf. Sistnevnte har en stor stjerne i Senegal.

– Han var en av de beste spillerne i Senegals historie, og gjorde mye for landslaget. Alle kjenner ham, og respekterer ham for det. Men vi er en ny generasjon, så vi må prøve å kopiere dem, eller kanskje gjøre enda mer. Jeg tror alt er mulig. Det vil ikke bli lett å gjøre det de gjorde, men vi vil prøve hardt og gjøre alt for å ha suksess.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]