– Alt blir annerledes på Anfield

Jürgen Klopp forventer en reaksjon fra laget etter den tamme forestillingen i Sør-England.

12. jan 2017 kl 08.35 Marius Rabben

– Dette føltes ikke særlig bra. Men alt er åpent med tanke på finalen, sier manageren til pressen på St. Mary’s.

– For øyeblikket er det to skuffede managere etter denne kampen. En av dem fordi han tapte og prestasjonen ikke var god, mens den andre er det fordi laget hans kun vant 1–0 og må reise til Anfield.

– Kommer til å slå tilbake

Liverpool hadde ballen klart mest mot Southampton, men det var hjemmelaget som skapte det som var av målsjanser. Nathan Redmond var nær scoring både før og etter matchvinnermålet i første omgang.

Gjestene, som ofte fikk spille på Southamptons halvdel, slet voldsomt med å komme seg inn i boksen og finne løsninger i angrep, og var svært heldige som ikke slapp inn flere mål.

– Vi kommer til å slå tilbake. Alt blir annerledes, et annet lag, og alt vil være annerledes på Anfield. For vår del er det fortsatt mulig å komme til Wembley, og det er målet, sier Klopp.

– Det tredje beste resultatet

– Det er den eneste trøsten jeg kan ta med meg. Dette er det tredje beste resultatet man kan få. Hvis man ikke vinner eller spiller uavgjort, er det å tape 0–1 det tredje beste. Jeg liker det ikke særlig, men finalen er fortsatt mulig å nå.

– Dette laget viser alltid en reaksjon, og vi må vise det i denne turneringen mot Southampton. Men det ville vært kult om vi hadde klart å vise en reaksjon til helga, for vi må nok spille bedre enn dette for å få med noe fra Old Trafford.

LITE STEMTE:
LITE STEMTE:  Daniel Sturridge og lagkompisene skapte ikke mye mot Fraser Forster på St. Mary's.

– Uansett hva jeg sier nå, så kan jeg ikke gjøre det bedre. Jeg har allerede forsøkt i tre–fire timer. Starten var veldig bra, og vi spilte slik vi ønsket. Dersom vi hadde gjort det i 90 minutter, ville det vært veldig vanskelig for Southampton å håndtere det.

Skuffet etter baklengsmålet

– Men etter at vi slapp inn målet, forandret kampen seg. Selv om jeg kan forsøke å forklare det, er det ikke enkelt. Jeg er ikke sikker på om jeg har sett en liknende reaksjon fra gutta mine, men det var iallfall ikke bra.

– Vi var dominante i andre omgang, og de hadde noen kontringer, som er helt normalt, hvor vi måtte forsvare oss lidenskapelig, noe vi gjorde. Men vi hadde ikke mange målsjanser.

– Det var én for (Roberto) Firmino i første omgang, og det var én eller to andre øyeblikk. Vi hadde mange perioder i boksen hvor vi kunne ha fått en mulighet, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]