Blir han den første Premier League-spiller født i dette århundret?

Rhian Brewster satt på benken mot Crystal Palace, og kan få sin Premier League-debut i løpet av Liverpools fire gjenværende kamper denne sesongen.

25. apr 2017 kl 16.52 Einar Kvande

Hadde Brewster kommet inn mot Palace, ville han blitt den første spiller i Premier League født på 2000-tallet. Det kan han fortsatt bli.

Rhian Brewster ble født i London den 1. april 2000. 17-åringen er en målfarlig spiss, med landskamper for England U17. Han kom til Liverpool fra Chelsea som 15-åring, og har virkelig gjort en kometkarriere i løpet av sine to år i Liverpool.

Hans første start for U18-laget kom denne sesongen, men det gikk ikke lenge før han ble forfremmet til U23-laget. Brewster scoret i sin debut for Liverpool U23, mot Ipswich Town den 22. januar i år.

En snau uke før han fikk sitte på benken for førstelaget mot Palace var han banens beste spiller da U23-laget slo Leicester 3-1, i en kamp hvor han noterte seg for en scoring og to målgivende pasninger.

Det var innsatsen i den kampen som gjorde at han fikk trene med førstelaget på Melwood, og da Daniel Sturridge på nytt fikk hofteproblemer gikk Brewster rett inn i kamptroppen etter god treningsinnsats.

Trøye nummer 57

London-gutten er blitt tildelt trøye nummer 57. Med Sturridge antagelig ute for resten av sesongen, kan Brewster få sin Liverpool-debut allerede mot Watford i neste kamp. Han vil i så fall bli både den første født dette århundret som debuterer på Liverpools førstelag, og altså den første født dette århundret som debuterer i Premier League.

Brewster ble hentet fra Chelsea på anbefaling fra tidligere U23-manager Michael Beale.

– Jeg var i Chelsea fra jeg var sju til jeg var fjorten år gammel, men ga da beskjed at jeg ville vurdere hvilke muligheter jeg hadde, for jeg så ingen vei frem til førstelaget i Chelsea. Det var flere klubber som var interesserte, men så snart jeg fikk høre om Liverpools interesse var valget lett, har tenåringen tidligere uttalt til Liverpool Echo om overgangen fra London-klubben for to år siden.

– Liverpool er en klubb som gir unge spillere muligheter, konstaterer han.

Kan bli tredje yngste debutant

Brewster er i dag nøyaktig 17 år og 24 dager gammel, og vil bli den tredje yngste til å spille for Liverpools førstelag dersom han kommer innpå mot Watford.

Vincent Thill ble for en tid tilbake den første fotballspilleren født dette århundret til å debutere i en av Europas fem største ligaer, da han spilte for Metz i Ligue 1.

Burys Callum Styles ble på tampen av sesongen 2015-16 den første spilleren født dette århundret til å spille i Football League. Styles hadde imidlertid ikke blitt skikkelig registrert, og Bury ble til alt overmål trukket tre poeng etter at sesongen var ferdig!

Men hvem er Brewsters argeste konkurrenter om å bli den første født dette århundret til å spille i Premier League?

West Bromwich sin venstreback Kane Wilson har vært en av favorittene frem til nå. Han er født 11. mars 2000.

Fulhams Ryan Sessegnon er også 2000-modell, og har allerede debutert i The Championship. Han er et høyaktuelt transfermål for Liverpool og flere andre Premier League-klubber, og kan komme til å få sin Premier League-debut neste sesong om han skifter klubb eller Fulham rykker opp via play-off.

Manchester Citys Ian Carlo Poveda og Manchester Uniteds Angel Gomes er andre kandidater.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]