– Bra at han kommer til sjanser

Liverpools mestscorende spiller i historien maner Sturridge til å holde motet oppe.

27. jan 2017 kl 13.30 Marius Rabben

Daniel Sturridge har måttet tåle hard kritikk etter å ha gått målløs av banen i to semifinalekamper mot Southampton denne måneden.

Den eneste grunnen til å ha ham med, er avslutningsegenskapene, uttalte Jamie Carragher etter cupexiten, og la til at det er «som å spille med ti mann» så lenge Sturridge ikke scorer.

Ian Rush mener derimot at det bare er et tidsspørsmål før måltørken er over når landslagsspissen fortsatt kommer til målsjanser. I returkampen mot The Saints var det nettopp Sturridge som fikk flere av lagets største sjanser.

– Kreves tøff mental styrke

– Hvis du mister selvtilliten og slutter å komme i de posisjonene, så er det et problem. Derfor kreves det nå tøff mental styrke for å fortsette. Det betyr ikke noe om man bommer ti ganger; man gjør noe riktig ved å komme i de posisjonene, sier Rush til Liverpool Echo.

– De verstene tegnene jeg ser hos spisser, er at de bommer et par ganger og trekker seg unna de områdene. Fortsetter man, så vil lykken etter hvert snu. På en annen dag ville Daniel ha scoret.

BOMMET:
BOMMET:  Det ville seg ikke for Sturridge mot Southampton. Her skyter han over fra kloss hold foran The Kop.

Denne sesongen har Sturridge seks nettkjenninger på totalt 19 opptredener, og to på 13 kamper i ligaen, samt to målgivende pasninger.

– Man kan ikke kritisere ham for å ha bommet ettersom han gjør noe riktig ved å plassere seg på rett sted, og hvis han fortsetter med det, kommer en periode hvor han får tre sjanser og scorer tre mål, og da vil alle glemme dette.

– Det handler om å være positiv og ha tøff mental styrke, gjentar den tidligere storscoreren.

Fokus på å slå tilbake

To strake hjemmetap etter FA-cupavansementet i omkampen mot Plymouth Argyle har sørget for at Liverpool kun står med én seier så langt i 2017. Rush er mer spent på hvordan laget responderer videre.

– Det er skuffende, men det viktige er hvordan man reagerer på det. Det kommer til å bli noen interessante uker, forteller han.

– For noen uker siden var alle fornøyde: vi skulle havne i topp fire, vi skulle vinne et trofé. Tre uker senere kan vi ikke ta den pokalen vi hadde størst sjanse på, vi tapte for Swansea, men alt handler om hvordan man reagerer på det.

– Alt er fryd og gammen når man vinner; det er når man ikke gjør det at det gjelder. Fansen spilte sin rolle bra på onsdag og sto bak laget. Nå er det opp til spillerne å respondere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]