En lørdag helt uten Liverpool-hjelp

Kampen om topp fire i Premier League ble ikke noe enklere denne dagen. Arsenal forbedret målforskjellen betraktelig.

13. mai 2017 kl 20.22 Arve Vassbotten

To av Liverpools argeste konkurrenter om 3. og 4. plassen i Premier League var i aksjon lørdag, begge gikk seirende ut av sine oppgjør.

Først vant Manchester City 2-1 hjemme mot Leicester, i en kamp der den første scoringen var av det tvilsomme slaget og der Riyad Mahrez fikk annulert et straffespark da Leicester hadde mulighet til å utligne.

Foran på målforskjell

Kvelden ble avsluttet med Arsenals møte med Stoke på Bet364 Stadium.

Etter at Arsene Wengers mannskap gikk opp til 2-0 etter scoringer av Olivier Giroud og Mesut Özil, reduserte den gamle Liverpool-yndlingen Peter Crouch for hjemmelaget etter 67 minutter spill.

Reprisen viser riktig nok at Crouch hadde lånt Maradonas «guds hånd» på den scoringen. Dessverre for Liverpools del raknet det så helt for Mark Hughes sitt lag.

Ni minutter seinere økte Alexis Sánchez til 3-1 og da 80 minutter var spilt scoret Giroud sitt andre mål for kvelden. Dermed vant Arsenal 4-1.

London-laget klatret dermed helt opp i ryggen på Liverpool, og har et poeng mindre etter 36 kamper.

Med 4-1 har lagene nå også helt lik målforskjell. Begge med pluss 29 i scoringsprotokollen. Men Arsenal har også ett mål mer scoret enn Liverpool, som kan bli avgjørende til slutt.

Arsenals neste kamp er mot Sunderland, som allerede har rykket ned, på tirsdag, og så møter de Everton, som ikke har noe å spille for, på Emirates i siste serierunde.

City trenger fire poeng

For Manchester Citys del betyr lørdagens seier at de sannsynligvis klarer seg med fire poeng på de to siste kampene.

Pep Guardiolas menn står nå med +34 i målprotokollen, og har to poeng mer enn Liverpool.

De møter West Brom hjemme på tirsdag, og møter Watford borte når alt skal avgjøres neste søndag.

Men før den tid skal Liverpool møte West Ham søndag.

I den kampen er det ikke noe annet enn seier som er godt nok i kampen om Champions League-spill nå. Liverpool kan fortsatt selv kontrollere inn topp fire med seier mot West Ham og Middlesbrough.

Søndag møtes også Tottenham og Manchester United.

Slik rangeres lagene

Reglene for å avgjøre plasseringene i Premier League er slik:

+ Antall poeng

+ Målforskjell

+ Antall scorede mål

Hvis to klubber står helt likt på de tre punktene er regelen slik:

«Ved sesongslutt, enten for å avgjøre hvem som blir mester, hvilke klubber som rykker ned, eller kvalifisering til andre turneringer, og klubber ikke kan skilles etter likhet med poeng, målforskjell og antall scorede mål, vil klubbene det gjelder spille en eller flere avgjørende kamper på en nøytral bane, hvor format, tidspunkt og sted skal avgjøres av styret i Premier League.»

Det blir altså i så fall omkamp etter sesongen, da innbyrdes oppgjør ikke teller.