Får endelig ny gressmatte

Til sommeren kommer en etterlengtet oppgradering på Anfield.

5. mai 2017 kl 17.26 Marius Rabben

Klubben bekrefter på sine nettsider at Anfield-gresset skal skiftes ut etter inneværende sesong.

Den nåværende matta har ligget der helt siden 2001 – godt over den anbefalte tiårssyklusen – og tidligere planer om et bytte ble lagt på vent grunnet plassmangel under konstruksjonen av nye Main Stand.

Banen blir av det mest avanserte underlaget GrassMaster fra leverandøren Desso, ifølge Liverpool Echo. Det er en kombinasjon av naturlig gress og kunstgress.

Nytt dreneringssystem

I fjor sommer fikk Anfield riktignok en nysådd gressmatte av samme type, men selve underlaget var fortsatt 15 år gammelt. Nå skal det byttes ut sammen med et nytt drenerings- og vanningssystem. Det nåværende systemet har vært i bruk siden 1998.

Arbeidet med å rive opp det nåværende gresset begynner like etter at sesongavslutningen mot Middlesbrough er gjennomført søndag 21. mai.

Tidligere har blant andre Brendan Rodgers kritisert kvaliteten på det gamle Anfield-gresset flere ganger, og han mente det hemmet pasningsspillet betraktelig.

Eks-røde Glen Johnson sa våren 2015 at gresset gjorde det spesielt vanskelig for spillere som Philippe Coutinho å drible i fart.

– Det gjør alt tregere, for spretten er ujevn. Den er annerledes hver gang. Det krever litt mer konsentrasjon, og det er vanskeligere å spille ett-touch-fotball, som er det man trenger for å åpne lagene opp rundt boksen, forklarte han.

Flere handikapplasser

Sommerarbeidet på Anfield vil også inkludere en forbedring og økning av handikapplassene rundt om på stadion.

Utvidelsen av tilskuerkapasiteten sørget for de 195 nåværende rullestolplassene skal bli til over 250, slik at Premier Leagues offisielle krav innfris.

Klubben har samarbeidet med rullestolbrukere for å finne ut hvilke områder på Anfield som må forbedres, og det skal nå bli enklere å forflytte seg rundt på anlegget, blant annet med en ny heis utenfor langsiden som omdøpes til The Kenny Dalglish Stand. I tillegg skal det jobbes for å bedre utsikten fra handikapplassene.

Etter det Liverpool.no erfarer har klubben derfor henvendt seg til Premier League med ønske om å starte neste sesong med bortekamper, for å få bedre tid til å ferdigstille arbeidet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]