Fintet keeperen

Gini Wijnaldum rakk å vurdere Boro-målvaktens muligheter før raketten som ordnet ledelse.

21. mai 2017 kl 23.31 Marius Rabben

– Jeg tok en sjanse, for å være ærlig, ettersom keepere vanligvis tror du går for bortre stolpe. Jeg tenkte at jeg burde prøve å skyte hardt til motsatt side, sier Wijnaldum til klubbens nettsider.

Den sjansen lønnet seg. 26-åringen ble flikket igjennom av Roberto Firmino, og noe skrått inn i feltet dunket han ballen høyt opp i det nærmeste hjørnet.

– Så jeg var heldig ved at den gikk inn, for det var en sjanse jeg tok, legger han til.

Scoringen kom på et perfekt tidspunkt for Liverpool, et halvt minutt før tilleggstiden i 1. omgang var omme.

– Alt går gjennom hodet på det tidspunktet. Man er bare glad for å score og hjelpe laget og gjøre supporterne glade. Og nå kan man tenke over at det var et veldig viktig mål som hjalp oss.

– Det var dette vi ønsket

Philippe Coutinhos flotte frisparkscoring like etter pause ble fulgt opp av Adam Lallana fem minutter senere. Wijnaldum var nest sist på 3–0-scoringen.

Med tre poeng klarte Liverpool å holde unna Arsenal og sikre fjerdeplassen. Det betyr at laget havner i den siste kvalikrunden før Champions League-gruppespillet.

– Det føles herlig. Som spiller ønsker man å møte de beste lagene i Europa, og det kan man i Champions League. Det var dette vi ønsket så fort vi så at tittelkampen glapp. Vi ønsket å spille for å klare Champions League, og det klarte vi, så dette er et bra lag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]