Førstelaget flytter til Kirkby

Liverpool FC skal bruke 50 millioner pund på å oppgradere akademiet i Kirkby. Det betyr at førstelaget flytter ut av Melwood og til anlegget i Kirkby sommeren 2019.

21. feb 2017 kl 18.12 Einar Kvande

Jürgen Klopp får viljen sin. Liverpool FC har bestemt seg for å samle alle lag i klubben på ett treningsanlegg, i Kirkby. Det betyr at førstelaget forlater Melwood, som har vært deres treningsbase siden 1950-tallet.

Fenway Sports Group har nå, ifølge Liverpool Echo, bevilget penger til å oppgradere anlegget i Kirkby, slik at man også kan huse førstelaget der.

Echo forstår det slik at Anfield-klubben har kommet til enighet med Knowsley Metropolitan Borough Council om planene.

Kjøper land på baksiden av dagens akademi

Liverpool akter å kjøpe området som heter Simonswood Playing Fields, på baksiden av akademiet, og utvide anlegget den veien. Det London-baserte arkitektfirmaet KSS, som designet nye Main Stand, har skissene klare. Det skal blant annet bygges nye garderober og en ny parkeringsplass. Liverpool forplikter seg også til å ruste opp offentlige fotballbaner i nærheten. Området rundt anlegget vil også bli oppgradert med nye gang- og sykkelstier.

Lokale beboere både i Kirkby og i Melwood-området vil snart få brev om klubbens planer.

Dersom Liverpool FC får grønt lys på byggetillatelsen som blir sendt inn i løpet av de kommende månedene, vil arbeidet med å utvide anlegget i Kirkby starte tidlig i 2018. Planen er at alt skal stå ferdig innen sommeren 2019. Dermed kan førstelaget starte sin preseason-trening foran 2019-20 sesongen i Kirkby.

HER SKAL DET BYGGES BOLIGER
HER SKAL DET BYGGES BOLIGER  Den siste treningsøkten på Melwood blir trolig holdt i mai 2019.

Melwood blir solgt til boligformål

Liverpool FC kommer til å selge dagens treningsanlegg, Melwood i West Derby. Området blir trolig frigitt til boligbygging.

Den eksisterende bygningsmassen ved akademiet i Kirkby vil bestå, men vil bli renovert samtidig som førstelagets treningssenter bygges like ved. De nye fasilitetene vil inkludere en ny innendørsbane, et svømmebasseng, styrketreningsrom og rom for den medisinske avdelingen og rehabilitering.

Klopp har vært frustrert over avstanden fra Melwood til Kirkby etter at han kom til klubben i oktober 2015. Han ønsker at alle fra U9 og helt opp til førstelagsnivå skal trene på samme anlegg. Det var ikke mulig å utvide Melwood, på grunn av plassmangel i området. Liverpool vurderte ifølge Echo også andre tomter, men foretrakk å utvide anlegget i Kirkby.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]