Glad for litt medgang etter en tøff periode

Det var nok ikke mange som hadde satt pengene sine på at Emre Can skulle bli matchvinner mot Burnley.

13. mar 2017 kl 10.13 Einar Kvande

Emre Can håper han nå har lagt en vanskelig periode bak seg, etter hans flotte vinnermål mot Sean Dyches menn i går.

– Jeg har vært gjennom en vanskelig periode. Jeg har ikke hatt særlig mye selvtillit de siste ukene, og jeg presterte ikke opp mot mitt beste i denne kampen heller, sier en dønn ærlig Can til Liverpoolfc.com.

– Jeg hadde likevel en følelse av at jeg ville slå tilbake. Jeg har følt at jeg har blitt sterkere og sterkere, og jeg vet hva jeg er kapabel til når jeg er i form og ikke har smerter, sier tyskeren, og refererer til sine leggproblemer.

– Denne kampen var et steg i riktig retning, og nå ønsker jeg å fortsette fremgangen. Jeg har hatt problemer med en muskel i baksiden av leggen, men jeg ønsket ikke å ta noen pause, og det ønsket heller ikke manageren at jeg skulle gjøre. Jeg ønsket å hjelpe laget mitt.

– Sett i ettertid har det kanskje ikke vært til hjelp for verken laget eller meg selv at jeg har spilt med smerter. Men jeg er veldig glad nå, for i denne kampen kjente jeg ikke noe til smertene, og det var det viktigste.

– Dersom jeg føler meg skadefri og sterk, vet jeg hva jeg er i stand til.

Sterke i lufta

Liverpool har slitt mot lag på nedre halvdel av tabellen denne sesongen, og det samme var tilfelle mot Burnley i går. Likevel klarte de røde å snu kampen til sin fordel takket være Cans nydelige langskudd.

– Dette var tre viktige poeng, og noen ganger må du vinne stygt.

– Det ble en tøff kamp, for Burnley spilte veldig bra. De var sterke i lufta, og spilte etter min mening smart. Det ble ikke enkelt for oss, men vi tok de tre poengene, og det er det viktigste.

Forrige helg storspilte Liverpool i seieren over Arsenal. Finspillet fikk man imidlertid ikke se noe til mot Burnley.

– Dette var en helt annen type kamp. Hver eneste kamp er forskjellig i Premier League. Noen lag liker å slå langt, mens andre liker å spille fotball langs bakken. Denne kampen ble helt annerledes enn den vi hadde forrige helg. Arsenal ønsket å spille mer fotball, og ikke slå så mye langt, mens Burnley slo langt hele tiden fordi de er så sterke i lufta.

– Jeg synes vi håndterte det bra. Det var langt fra vår beste kamp, men vi klarte oss fint.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]