AVLASTNING:  Jürgen Klopp og spillerne er ferdig med sesongens hardeste periode, og har 14 kamper igjen av sesongen.

God tid mellom kampene fremover

Etter ti kamper på en drøy måned får Liverpool-spillerne nå et betraktelig mer komfortabelt program.

Med omtrent tre dager i snitt mellom slagene har Liverpool hatt en brutal åpning på det nye året. Totalt ti kamper siden trepoengeren mot Manchester City har endt med kun én seier, fire uavgjort og hele fem tap.

Den elendige formen har kommet som en konsekvens av en tynn stall, intensiv spillestil og få hviledager, mener Gary Neville i Sky Sports, men de røde valgte likevel å ikke dra nytte januarvinduet.

Kampfattig februar og mars

Nå har imidlertid Jürgen Klopp muligheten til å terpe taktikken grundig på treningsfeltet. Ut måneden skal det nemlig bare spilles to kamper, og kun tre venter i hele mars.

Kommende lørdag – sju dager etter tapet i Hull – kommer formsterke Tottenham på Anfield-besøk, før det er hele 16 dager til Leicester venter på King Power Stadium i en mandagskamp.

Mars måned blir åpnet mot Arsenal på hjemmebane fem dager senere, og derfra er det åtte dager til Burnley-kampen på samme bane.

Trolig vil imidlertid møtet med Sean Dyches menn bli flyttet. Burnley møter Lincoln City fra nivå fem hjemme på Turf Moor i FA-cupens femte runde 18. februar, og med seier der skal de vinrøde ta fatt på kvartfinale samme helg som Merseyside-besøket.

Fra den oppførte kampdatoen er det videre sju dager til borteoppgjøret mot Manchester City søndag 19. mars.

Deretter venter årets første landslagsopphold, før derbyet mot Everton foran The Kop to uker senere – den første helga i april. Endelig kamptidspunkt ventes å bli bekreftet 27. februar.

Foreløpig ute av topp fire

Etter å ha slått Manchester City for drøyt fem uker siden, feiret Liverpool nyttårsaften på andreplass i Premier League. 2017-formen har kastet rødtrøyene ned på femteplass, og Manchester United er bare poenget bak med 14 runder igjen av sesongen.

Få dager etter Everton-kampen venter en midtukerunde, der Liverpool spiller hjemme mot Bournemouth, og påfølgende helg reiser laget til Stoke. Det er den tøffeste uka som gjenstår av sesongen i form av dager mellom kampene.

Seks kamper på seks uker gjenstår deretter: West Bromwich (B), Crystal Palace (H), Watford (B), Southampton (H), West Ham (B) og Middlesbrough (H).

Del

Premier League

23.10.2017 22:26

Nå blir ligaprogrammet mer overkommelig

Liverpool har møtt sju av de åtte lagene foran seg på tabellen.

22.10.2017 22:27

Slaven Bilic beholder jobben

22.10.2017 19:55

Ingen kamp før lørdag

Kampoppsett

30.06.2017 17:36

Terminliste 2016/2017:Tøff start for Liverpool

Arsenal borte er ligaåpningen for de røde, som også har tidlige reiser til hovedstaden for å møte Tottenham og Chelsea. Det kan bli tre bortekamper først. Se komplett terminliste.

Siste Til vår nyhetsoversikt
19.01.2018 kl 19:18

Se hvem som var tilbake på treningsfeltet

Jürgen Klopp kjørte kveldsøkt på Melwood. Se bildene her.

+
19.01.2018 kl 17:48

Det er lite sannsynlig at Liverpool kjøper flere spillere i januar

Virgil van Dijk ser ut til å bli det eneste spillerkjøpet av betydning i dette transfervinduet.

+
19.01.2018 kl 17:13

Spilleren alle vil ha på laget sitt

På Melwood er det en spiller det er mer rift om enn alle andre.

+
19.01.2018 kl 15:48

På vakt mot undervurdering

Jürgen Klopp vil ikke ha fokus på Liverpools lange rekke med ubeseirede kamper før møtet med Swansea.

+