Håper på 30 millioner pund i sommer

De imponerende prestasjonene på utlån kan sørge for budkrig om Sakhos underskrift.

3. apr 2017 kl 15.04 Marius Rabben

Mamadou Sakho har ingen fremtid på Anfield. Det fastslår journalist Neil Jones i Liverpool Echo mandag, og franskmannen får forlate klubben så fort «det rette budet» dukker opp.

I januarvinduet sto Liverpool urokkelig på sitt krav om 20 millioner pund, men vårens innsats på lån i Crystal Palace er noe de røde håper vil skru opp prisen betraktelig.

Ifølge lokalavisen kan klubben kreve opp mot 30 millioner pund etter sesongen.

Crystal Palace, som har vunnet alle sine fire kamper med Sakho på laget, vil ifølge Independent forsøke å gjøre overgangen permanent, men londonerne ventes å få hard konkurranse.

Mange interesserte

Flere andre Premier League-klubber, i tillegg til lag fra Spania og Italia, følger nemlig 27-åringens situasjon.

Liverpool skal allerede være klar over interesse fra Southampton og Napoli, skriver Liverpool Echo. Det er begge klubber som antas å miste sine viktigste forsvarere – henholdsvis Virgil van Dijk (25) og Kalidou Koulibaly (25) – i sommer.

Utlånsavtalen med Crystal Palace, som varer ut inneværende sesong, inneholder ingen kjøpsklausuler.

STORSPILLER:
STORSPILLER:  Sakho ble kåret til lagets beste mot West Bromwich i mars. Palace, som hadde to «clean sheets» før Sakho kom, har holdt nullen i tre kamper med 27-åringen, og de har vunnet alle fire med ham på laget.

– Å sikre Premier League-plassen er vår prioritet, og så får vi se hva Mamadous ambisjoner er, om han ønsker å bli værende hos oss eller dra andre steder, sier manager Sam Allardyce, som legger til at Sakhos fremtid «ikke ser ut til å være hos Liverpool».

Takknemlig for støtten under «ministormen»

For halvannet år siden skrev Sakho under på en ny kontrakt med Merseyside-klubben som strekker seg til 2020.

– Jeg prøver bare å gi alt jeg har, uttalte spilleren etter lørdagens imponerende 2–1-seier over ligaleder Chelsea på bortebane.

– Jeg er glad på vegne av klubben, supporterne, mine nærmeste og alle som har støttet meg i denne ministormen, la han til.

Nå har Sakho spilt og vunnet fire kamper ikledd Crystal Palace-trøye, og baklengsmålet på Stamford Bridge er lagets eneste feil vei etter franskmannens inntreden.

Den tidligere Paris Saint-Germain-kapteinen har ikke spilt for Liverpool siden april i fjor. Før låneovergangen til hovedstaden trente han og spilte noen kamper med U23-laget.

Sakho har totalt 80 opptredener og tre nettkjenninger for de røde siden han ble hentet fra PSG for 18 millioner pund på tampen av sommervinduet 2013.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]