Dette skriver avisene:Jekyll og Hyde-prestasjoner

Liverpools prestasjoner er så ustabile at engelsk presse har gitt Jürgen Klopps menn en Jekyll og Hyde-merkelapp.

5. mar 2017 kl 09.51 Einar Kvande

– Liverpools prestasjoner varierer fra strålende til latterlige og tilbake igjen. Fra fortvilelse i Leicester til ekstase etter å ha slått Arsenal med stil på Anfield, skriver James Pearce i Liverpool Echo.

Pearce merket seg at Klopp hoppet av glede etter at sluttsignalet lød, etter å ha gitt den perfekte responsen til all kritikken han har blitt til del den siste uken.

Seieren over Arsenal var bare Liverpools andre seier på de åtte siste kampene, men den pustet nytt liv i håpet om Champions League-kvalifisering, da laget klatret til tredjeplass på tabellen.

– Kopites gikk lykkelige og stolte bort fra stadion, men i bakhodet lå en frustrasjon over lagets irriterende Jekyll og Hyde-natur, skriver Klopp.

– Når Liverpool presterer med en sult og selvtillit som dette, blir det enda vanskeligere å svelge deres tamme kapitulering mot langt svakere motstandere. Klopp har et lag som er i stand til å slå de beste, noe som blir understreket av fem seire og fire uavgjortkamper mot topp seks-lagene denne sesongen. Men alt for ofte har de ikke klart å få has på svakere lag. Det handler om holdninger, innstilling og å ha en kampplan som kan utkjempe motstandere som «parkerer bussen».

Liverpools skjebne blir ikke forseglet av kampene mot storklubbene. Den vil avhenge av hvordan de røde håndterer bortekamper mot Stoke, West Bromwich, Watford og West HamJames Pearce

– Klopps evne til å forandre på det, og finne stabilitet i sesonginnspurten vil til syvende og sist definere om denne sesongen blir en suksess eller en fiasko.

– Liverpools skjebne blir ikke forseglet av kampene mot storklubbene. Den vil avhenge av hvordan de røde håndterer bortekamper mot Stoke, West Bromwich, Watford og West Ham.

Best med ball

Chris Bascombe i Telegraph slår fast at dette var en kamp mellom to lag som er langt bedre med ballen enn uten.

– Liverpool dominerte første omgang, mens Arsenal slo tilbake i andre omgang, men til slutt var det hjemmelagets sterke sider og Arsenals svake sider som avgjorde det hele, skriver Bascombe.

– Jürgen Klopp er ikke redd for å gi sine disipler beskjed om å være direkte og slå langt på hjemmebane når det passer slik. Hans lag slo flere langballer i de første 45 minuttene i går enn i deres 25 foregående kamper til sammen.

– Det var tydelig at Klopp følte at det var fornuftig å spille over Arsenals midtbane, for å utfordre deres midtstoppere, da de røde spiller best på den siste tredjedelen av banen. Belønningen fikk han ved den første scoringen, som kom fra et utspark fra Simon Mignolet, som ble headet videre av Firmino, og plutselig var Arsenals forsvarsspillere i mindretall.

Arsenal ble ydmyket

Rob Draper i Daily Mail mener at Arsenal ble ydmyket av Klopps Liverpool.

– Arsene Wengers avgjørelse om å benke Alexis Sanchez virket bisarr allerede før kampstart. Ti minutter ut i kampen virket den fullstendig uforståelig, mener Draper.

– Så snart Sanchez entret banen etter pause, ble Arsenal betraktelig bedre, og Wengers valg fra start ble stilt i et enda dårligere lys.

– Liverpool seier tok dem tilbake i Champions League-posisjonene, foran Arsenal.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]