Klopp imponert over Hull

– Ser ikke ut som de er nest sist på tabellen, sier manageren.

2. feb 2017 kl 19.28 Marius Rabben

Med kun fire seire og fem uavgjortresultater på 23 kamper handler alt om å overleve for Hull City denne sesongen.

I begynnelsen av januar ble manager Mike Phelan erstattet av den portugisiske 39-åringen Marco Silva, som på sju kamper hittil – cup inkludert – har vunnet tre og spilt én uavgjort.

Bortepoeng i «generalprøven»

Onsdag kveld var han aktiv på sidelinja da laget brøt en rekke på ni strake bortetap med sterke 0–0 på Old Trafford.

– Alle som så Hull mot Manchester United i går synes jeg bør være veldig imponert over hvordan de spiller, forteller Klopp to dager før møtet på KCOM Stadium.

– OK, i de 20 siste minuttene var det enveisfotball ettersom United begynte å slå lange baller og det var vrient, men selv da gjorde de det bra, med en eller to briljante redninger av keeperen.

Med Silva bak roret har Hull kommet seg ett hakk opp fra bunnen, og med en eventuell seier over Liverpool lørdag kan de være poenget unna sikker grunn.

Analyseteamet på tribunen

Klopp sier Hulls variasjoner i spill, lag og formasjoner har gjort forberedelsene vanskeligere.

– Jeg er imponert. Hva annet kan jeg si? Det har vært en ganske interessant utfordring å skulle analysere dem.

– Vi skal endelig få gjort det i dag fordi Peter Krawietz og noen av folkene våre var der for å se kampen live, ettersom de har hatt mange forskjellige oppstillinger og systemer de siste kampene, som er interessant å se på.

Gjennom januarvinduet sikret klubben seg hele åtte spillere, inkludert Lazar Markovic på lån fra de røde. Serberen kan derfor ikke spille mot Liverpool i helga.

I tillegg hentet de nordmennene Markus Henriksen, som for tiden er skadet, og Omar Elabdellaoui (lån), Oumar Niassé (lån), Evandro Goebel, Andrea Ranocchia (lån), Alfred N’Diaye (lån) og Kamil Grosicki.

NY SJEF:
NY SJEF:  Marco Silva har unngått tap i tre av sine sju første kamper som Hull-manager. Han vant den greske ligaen med Olympiakos i 2015/2016, og har ledet Sporting i Portugal.

Ut av klubben gikk blant andre Jake Livermore (West Brom) og Robert Snodgrass (West Ham).

– Hull er fortsatt nest sist. Men da man så dem spille i går, klarte ikke jeg å se det. Så det viser hvor vanskelig jobben er. De har mange gode spillere nå, sier Klopp videre.

– Et ballspillende lag

Poenget mot Manchester United kom seks dager etter å ha røket ut mot samme lag i ligacupsemifinalen. Hull vant riktignok 2–1 hjemme i returen, men tapte med to i den første kampen.

– Nå har de møtt slagkraftige United tre ganger (på kort tid), men de har gjort det veldig bra, og det er til og med uten selvtillit av de øvrige resultatene. Så Silva er selvfølgelig en god manager.

Liverpool har ennå ikke vunnet en Premier League-kamp i 2017, men opplevde en liten opptur med uavgjort mot Chelsea denne uka. Nå venter et lag som ventes å tette igjen bakover.

– Det dreier seg ikke om å tenke på hva vi må gjøre her og der. De lå i en veldig dyp formasjon de siste 20 minuttene, men det var fremtvunget av United. På alle andre områder i kampen var de et ballspillende lag, responderer Klopp.

– Vi får se hva som skjer mot oss, vi spiller annerledes enn Man. United, men jeg tror vi er forberedt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]