Dette skriver avisene: Liverpool i vinterdepresjon

«Klopp er nå inne i den første alarmerende nedturen i hans Liverpool-periode». Les hva britiske kommentatorer skriver etter ligacup-nedturen.

26. jan 2017 kl 10.15 Arve Vassbotten

«Det vil være å strekke ting litt langt å kalle det en krise. Men tapet i den beste sjansen til sølvtøy, etter at en stor skrape er gitt til tittelutfordringen, gjør at sesongen som så lovende ut, nå er i stor fare for å falle sammen i sømmene», mener Tony Barrett i joe.co.uketter tapet i ligacupsemifinalen mot Southampton.

Barrett mener Liverpool nærmest er i en vinterdepresjon når de ikke klarer bedre når en finale mot Manchester United på Wembley er gevinsten, spesielt etter det pinlige tapet for Swansea.

Blek kopi av seg selv

Han mener den neste uken nå blir en skjebneuke for Liverpool. Kampen mot Chelsea, vil definere om det fortsatt er håp i tittelkampen.

«Det er ingen tid for å stoppe, tenke eller holde høringer, men det er stadig større hast med å finne løsninger», mener han.

Barrett mener Liverpool ble holdt på armlengdes avstand i store deler av kampen og mener Daniel Sturridge viste da han fikk sine sjanser at han ikke er den samme spissen han en gang var.

«Han er en blek kopi av spissen for tre år siden».

«Klopps lag skapte lite, en situasjon som ikke ble hjulpet av Daniel Sturridges tilstedeværelse som midtspiss. Det er en rolle som nok er den beste for han, men som ikke har fått ut det beste av de rundt ham på lenge».

Det er en rolle som nok er den beste for han, men som ikke har fått ut det beste av de rundt ham på lenge.Tony Barrett om Sturridge

Synkende følelse

«Jürgen Klopp hadde lovet et klart svar, men Liverpool leverte den samme synkende følelsen», slik åpner James Pearce i Liverpool Echo sin «verdict».

Pearce mener Liverpool ikke trenger å klage over at det gikk som det gjorde.

«Etter å ha blitt utspilt i det knepne tapet i første kamp på St Mary's for to uker siden, gjorde de simpelthen ikke nok på hjemmebane for å snu kampen».

Selv om det var et par tvilsomme straffesituasjoner i andre omgang, blant annet da Shane Long handset, mener Pearce det er andre årsaker til dette tapet.

«Liverpool fortjente ikke å gå videre over to kamper. Det er et levende bevis på hvordan standarden har falt de siste månedene».

«Den beste sjansen på sølvtøy har gått opp i røyk», mener Pearce.

Etter nesten et år uten tap hjemme, har Liverpool nå tapt to kamper på rad på Anfield. Pearce mener energinivået har falt, at angrepsflyten fra tidligere har forsvunnet i løse lufta og at mangelen på aktivitet i januarvinduet koster Liverpool dyrt nå.

«Klopp bryter nå med den første alarmerende nedturen i hans Liverpool-periode», skriver Pearce.

«Liverpool så nervøse ut og ute av stand til å komme ut av første gir». «Liverpool visner. En sesong som så lovende ut er i fare for å gi svært lite», konkluderer han.

Liverpool fortjente ikke å gå videre over to kamper. Det er et levende bevis på hvordan standarden har falt de siste månedene.James Pearce

Møtte et midtbaneskjold

«Fra første takling var det klart at Liverpool møtte det samme problemet som i de to siste møtene med Saints, et midtbaneskjold de slet med å bryte igjennom», skriver Chris Bascombe.

«Hver gang Jordan Henderson og Emre Can fikk ballen, så de lagkameratene blir skygget av en Southampton-drakt. Steven Davis tok stadig ballen fra Philippe Coutinho, som ble tvunget dypere for å finne rom. Oriol Romeu og James Ward-Prowsevar like effektive i å tvinge Liverpool til å måtte finne en helt spesiell pasning, noe som ikke er i repertoaret til til nok av spillerne i Jürgen Klopps lag. Dette er blitt et gjentagende tema på Anfield», mener Telegraph-journalisten.

Bascombe mener kampen ville vært over mye før om det ikke var for Loris Karius sin innsats i de to kampene. Også han mener Sturridge bare er en skygge av hva han en gang var, og at han har mistet farten.

Han mener det Liverpool må gjøre nå er å «håpe på at Senegal blir slått ut av Afrikamesterskapet». «Jo tidligere Sadio Mané kommer tilbake, jo bedre. Men det er en utilfreds situasjon når tapet av en nøkkelspiller har så stor innvirkning på hvor bra resten av laget fungerer.»

Bascombe mener det ikke er nok fart i laget, og at det bør være en prioritet å løse i overgangsvinduene.

«Liverpool ser ikke ut som noe mer enn et lag som vil slite med å komme over 6. plass for øyeblikket», avslutter han.

Liverpool ser ikke ut som noe mer enn et lag som vil slite med å komme over 6. plass for øyeblikket.Chris Bascombe

Har du innspill til journalisten?
[email protected]