Mike Garrity ser frem til å møte Manchester United

I kveld er det Liverpool U23 sin tur til å møte erkerivalen.

16. jan 2017 kl 12.16 Einar Kvande

Bare ett døgn etter førstelagets batalje mot Manchester United på Old Trafford, skal Liverpool U23 måle krefter med erkefienden på Anfield.

U23-laget har holdt formen ved like ved å spille en rekke treningskamper de siste ukene. Nå begynner seriespillet og alvoret igjen. Og starten på det nye året kunne ikke vært tøffere, med Manchester United som gjester på Anfield.

– Vi har ikke spilt en ligakamp siden 12. desember, da vi slo Arsenal på Anfield. Guttene ser veldig frem til kveldens kamp. Vi presterte bra sist vi spilte på Anfield, og går til kampen i god form, sier trener Mike Garrity til Liverpoolfc.com.

Gode treningskamper

Garrity synes det blir ekstra spesielt å møte United på Anfield, og ser på det som en god mulighet for hans spillere til å vise seg frem.

– Vi har spilt veldig bra i noen av treningskampene. Vi har scoret masse mål, noe som alltid er godt et tegn. Vi har noen veldig gode angrepsspillere på laget, så forhåpentligvis fortsetter vi å levere på det samme høye nivået når vi nå møter Manchester United.

I oktober spilte de to lagene 1-1 på Leigh Sports Village.

– Vi spilte veldig bra den kvelden. Vi har faktisk spilt bra i alle våre seneste møter med United, men vi har ikke fått de resultatene vi hadde fortjent. De er et godt lag. Et sterkt lag, med gode spillere. Vi trenger ingen ekstra motivasjon foran denne kampen.

– Vi er i god form, og klare til innsats. Mine spillere er mentalt sterke, noe som er viktig. Alle kamper mellom Liverpool og Manchester United er viktige, og mine spillere forstår at det er noe spesielt med disse kampene.

Nicky Butt er manager for Manchester United U23.

– Jeg er sikker på at hans rutine og kløkt vil hjelpe United-spillerne, men vi skal som alltid fokusere på oss selv. Vi må sørge for at vi kontrollerer følelsene våre, og ikke blir revet med av begivenheten. Vi må konsentrere oss om å spille vårt eget spill, og forsøke å gjøre det bra.

Wilson er i knallform

En av formspillerne på laget er kaptein Harry Wilson.

– Han gjorde et utmerket mål i treningskampen mot Barnet i forrige uke. Han har gjort 19 mål denne sesongen, om vi teller med treningskampene, og har også ni målgivende pasninger. Det er imponerende tall.

FÅR VISE SEG FREM PÅ ANFIELD
FÅR VISE SEG FREM PÅ ANFIELD  Liverpool U23-kaptein Harry Wilson får en ny sjanse til å vise seg frem på Anfield i kveld. Her fra kampen mot Arsenal i desember.

– Harry er i veldig god form for øyeblikket. Han jobber veldig hardt for laget, og ønsker hele tiden å bli bedre. Han er 19 år gammel, og det er viktig for ham nå at han får spille fast etter skadeproblemene hans forrige sesong. Fortsetter å han å score mål og slå målgivende pasninger, og jobbe like hardt som han har gjort, kan han få sjansen til å trene fast på Melwood snart.

Mamadou Sakho og Tiago Ilori er på vei bort fra Liverpool, noe som betyr at midtstopper Nathan Phillips kan få mer spilletid for U23-laget utover vinteren.

– Nathan kom hit fra Bolton Wanderers. Ettersom Sakho og Ilori har spilt fast, har han tålmodig blitt nødt til å vente på sin sjanse. Han er en høy midtstopper av den gamle skolen. Han er veldig modig, og vil aldri svikte oss. Han er en fin fyr, som gir 100% hele tiden.

Maguire ut - Hart inn

Sam Hart er også tilbake i Liverpool etter sitt låneopphold i Port Vale.

– Oppholdet i Port Vale var en viktig erfaring for Sam. Han har lært mye av det. Han er i form, og klar til å ta en plass på U23-laget.

Kampen mot Manchester United i kveld kommer dessverre for tidlig for Cameron Brannagan, som er på vei tilbake etter skade.

– Cameron kan være tilbake om et par uker. Adam Phillips er også fortsatt ute med en ryggskade, noe som er synd for ham, for han har ikke fått vist seg skikkelig frem på U23-nivå ennå. Det tar som regel en del tid før man blir kvitt ryggplager, så du må være forsiktig. Det blir nøkkelen for Adam nå.

U23-laget har mistet Joe Maguire. Forsvarsspilleren skrev under for League One-klubben Fleetwood Town på fredag.

– Joe fortjener denne sjansen. Fleetwood får en spiller som vil gi 100% i alt han foretar seg. Joe vil bli savnet, og vi ønsker ham lykke til i fremtiden, avslutter Garrity.

Liverpool U23 v Manchester United U23 har avspark på Anfield klokken 20.00 i kveld, og blir viste direkte på LFC TV.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]