– Mine lag vil være fysiske

U18-manager Steven Gerrard lover aggressiv og fysisk fotball.

27. apr 2017 kl 18.47 Arild Skjæveland

I dag ble det bekreftet at Steven Gerrard er ny manager for U18 fra neste sesong. Han ønsker et aggressivt og fysisk lag.

– Jeg synes det er viktig at du bruker aggresjonen riktig. Som spiller bommet jeg på mange taklinger, og gikk for langt noen ganger. Jeg måtte beklage. Det er ikke noe jeg ønsker å lære opp de unge spillerne til i det hele - men du må forberede dem for toppnivået, og det nivået er fysisk krevende - ikke bare for taklinger og kjemping, sier Steven Gerrard i intervju med Tony Barrett i Joe.co.uk.

– Det handler om å være klar for de siste fem-ti minuttene av kamper når det er tøft, beina er vonde, hjertet slår, og det ikke er noen god situasjon som spiller. Du må gi spillerne en sterk mentalitet for å være klare for det.

For mye «showboating»

Steven Gerrard mener det er for mye «showboating» i akademiene. Han vil ikke bare ha lettbeinte ballkunstnere.

NY JOBB:
NY JOBB:  Steven Gerrard er ny U18-sjef.

– Det er en «showboatingmentalitet» tvers gjennom akademiene. Mange av de unge spillerne tror de må ta 10 finter eller Cruyff-vendinger for å se bra ut og vise seg frem. Vi liker alle litt ferdigheter og talent, men den andre siden av spillet er også viktig.

– Alle spillerne jeg vil trene kommer ikke til å spille for Liverpools førstelag, men dersom jeg føler at jeg kan hjelpe dem til å mestre den andre delen av spillet, tror jeg det vil hjelpe dem i karrieren.

– Det er mange teknisk gode spillere som de unge ønsker å kopiere - kanskje litt for mye, heller enn å bare være seg selv og spille på sine egne styrker. De tror de kan etterligne andre spillere og basere spillet sitt på Cristiano Ronaldo eller den type spiller - der en heller bør se på seg selv og si: «Hva er det jeg kan, og hva er mine styrker? Hvordan kan jeg forbedre meg på mine svakheter?» spør Gerrard.

Vil ha «gatesmarte» spillere

Den nye U18-manageren vet hvilke spilletyper han liker.

– Jeg liker «gatesmarte» fotballspillere. Jeg mener alle toppspillerne kom fra gata. Ungene i våre akademier kommer til en utrolig arbeidsplass, de får den beste maten, blir hentet, og får mye mer penger enn vi fikk da vi først startet. Det har kommet til et punkt hvor de får litt for mye for tidlig, og kommer i en slik situasjon at de er så komfortable at det blir et stort sjokk når de må forlate klubben eller blir frigitt, sier han.

– Derfor må du få spillerne til å forstå at de må ofre noe mens de er her, gi ditt beste og ikke bli for komfortabel. Den største jobben starter når du er ferdig på akademiet.

– Jeg hater å se fotball og spillere når en ikke har den fysiske siden, og de ikke kjemper. Nøkkelen i denne aldersgruppen er utvikling. Så klart ønsker jeg å vinne, og guttene ønsker å vinne, men det kan ikke bare handle om det i den alderen. Det handler om deres langtidsutvikling, og gjøre dem klar for deres egne karrierer, men når kampen starter…

Tror på Trent

At Jürgen Klopp er manager, gjør at Steven tror flere spillere vil komme seg fra akademiet til Melwood.

– Jeg tror en del av dem får sjokk av forskjellen mellom Melwood og akademiet. Jeg har sett mange spillere som har kommet fra akademiet med stor hype, og har kommet til garderoben på Melwood og mislykkes.

– Det er en vei der, fordi vi har en manager som vil bruke dem. Han har gitt mange spillere debuter denne sesongen, og en får mange flere sjanser når enn da jeg var på laget.

– Det er en vei, men ikke for alle - så når de konkurrerer så er det mot seg selv for å komme til Melwood og få den debuten. Trent kommer til å bli strålende.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]