– Mye har endret seg siden sist

Antonio Conte tror Liverpool vil få det vanskeligere mot Chelsea nå enn i september.

30. jan 2017 kl 23.42 Marius Rabben

Liverpool ble med 2–1 på Stamford Bridge det første laget som påførte Conte et tap som Chelsea-manager.

– I etterkant sa jeg at Liverpool allerede er et lag, og at Chelsea da ikke var et lag, sier Conte før tirsdagens møte.

Dejan Lovren ga rødtrøyene ledelsen etter et drøyt kvarter i London, før kaptein Jordan Henderson vartet opp med et utsøkt langskudd i krysset etter 36 minutter.

En redusering av Diego Costa kvarteret ut i andre omgang sørget for spenning den siste halvtimen, men vertene fikk aldri utlikningen. Fire måneder senere er det fortsatt Chelseas eneste hjemmetap denne sesongen.

– Liverpool har vært uheldige

Nå tror manageren at sine utvalgte ikke gjør de samme feilene som sist. Han bekrefter på sin pressekonferanse før oppgjøret at Chelsea ikke har noen skader i stallen før kampen.

– Vi vokser og forbedrer oss mye. Vi har god selvtillit. Jeg tror det blir vanskeligere for Liverpool på Anfield nå hvis man sammenlikner med kampen på Stamford Bridge, sier italieneren.

Men den fryktelige formen til Liverpool er noe Conte frykter kan bidra til å løfte de røde når det gjelder. Én seier på åtte kamper i 2017, inkludert tre strake hjemmetap, vil bidra til et ekstra tent vertskap, spår han.

– Det er veldig vanskelig å forklare (resultatene), for jeg har sett nøye på tapene deres, og jeg synes de har vært uheldige i disse kampene. Det er en veldig tøff test som venter mot et veldig godt lag, sier Conte, som aldri har vært på Anfield tidligere.

– Det blir strålende stemning. Liverpool er et veldig bra lag, og jeg er sikker på at de kan kjempe helt til siste slutt om tittelen. Vi må spille vår fotball, og skal gjøre det med god intensitet og oppmerksomhet, og så får vi se hva som skjer.

BLÅ JUBEL:
BLÅ JUBEL:  Chelsea har vunnet 18 av 22 kamper denne sesongen, og er klare favoritter til møtet med Liverpool.

– Jeg tror vi får det veldig vanskelig mot dem, for når man kommer etter tre tap, vil de være sinte. Vi kan fotball. Vi kjenner til slike situasjoner, og vi må helt klart være oppmerksomme.

Tror på åpen kamp

– Etter tre strake tap er et lag veldig farlig, legger han til.

Conte tror det offensive fokuset til begge halvdeler vil tvinge frem god underholdning.

– Jeg ønsker at laget mitt skal vinne hver kamp, og samtidig ta de beste avgjørelsene for å tilpasse seg kampene. Jeg tror både Liverpool og Chelsea ønsker å vinne, noe som gjør at vi kan få se en åpen kamp, ikke en taktisk en.

– Vanskelighetsgraden er høy når man møter en slik motstander, men disse kampene er alltid viktige å vinne fordi det påvirker selvtilliten å slå lagene som er på samme nivå, samt å ta tre poeng fra en rival.

– Denne uka møter vi to glimrende motstandere, Liverpool og Arsenal, men etter de kampene skal vi spille 14 kamper til ut sesongen. Resultatene mot Liverpool og Arsenal er viktige, men ligaen er ikke over etter dem.

– Et tap mot Liverpool kan helt klart være et slag mentalt sett for laget, men det avgjør ikke sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]