Nå føler Simon Mignolet seg endelig som Liverpools førstekeeper

Bortekampen mot Stoke i vår ble vendepunktet for den belgiske målvakten.

28. mai 2017 kl 00.00 Einar Kvande

Mignolet kom til Liverpool fra Sunderland i 2013, men opplevde å miste plassen som førstekeeper både under Brendan Rodgers og Jürgen Klopp.

29-åringen holdt buret rent i Liverpool fire siste kamper denne sesongen, og hjalp laget til Champions League-kvalifisering.

Den nyvunne selvtilliten til Mignolet stammer fra en situasjon i kampen mot Stoke, der han på stillingen 1-0 til vertene gjorde en utrolig redning på en avslutning fra Charlie Adam. Deretter gjorde han en like utrolig redning på en avslutning fra Saido Berahino på stillingen 2-1 til Liverpool, og sørget for at Anfield-klubben fikk med seg alle tre poengene.

– Jeg trengte en kamp der jeg spilte på meg selvtillit

– Kampen mot Stoke var veldig viktig for meg. Som keeper får du ikke sjansen til å skinne så mye. Det er ikke det samme som å være spiss, hvor du kan score mål og alle legger merke til det, uttaler Mignolet til Liverpool Echo.

– Jeg hadde et øyeblikk i min alle første Liverpool-kamp, med en strafferedning mot Stoke. Men å redde et straffespark er noe annet. Folk vil bare si at du gjettet riktig side.

– Som keeper i Liverpool får du ikke så mye å jobbe med. Så jeg trengte en kamp der jeg spilte på meg selvtillit og fikk vist meg frem igjen.

– Prestasjonene mot Stoke kom på et gunstig tidspunkt for meg. Vi lå under 1-0, og stemningen var ikke den beste, for alle tenkte at her lå vi an til å tape igjen, og folk så på det som et tegn på at vi ikke ville klare å nå Champions League.

– Så dette var et vendepunkt, både for meg og for klubben. Jeg fikk vist hva jeg kan utrette for dette laget. Det forandret på en måte karrieren min litt.

– Nå er det blitt slutt på alt snakket

Seieren i Stoke kom etter et skuffende tap mot Bournemouth på Anfield, og var starten på en kamprekke der Liverpool vant fem av sine sju siste kamper, og tok 16 poeng av 21 mulige.

– Det har alltid vært snakk om min posisjon, og folk har snakket om meg og tvilt på meg. Derfor har jeg følt at jeg aldri har hatt plattformen til å prestere som Liverpools klare førstevalg.

– Men nå er det blitt slutt på dette snakket. Jeg føler meg tryggere nå. Før sesongen var det en del ting jeg visste jeg måtte endre på. Jeg ønsket å bli mer stabil, og bli viktigere for klubben.

– Når jeg nå ser tilbake, kan jeg med sikkerhet si at jeg er blitt mer stabil.

– Jeg vet jeg har gjort feil, som i hjemmekampen mot Stoke og scoringen til Chelsea, men jeg gjorde også viktige redninger i løpet av sesongen, mot Stoke, Watford, West Bromwich og Chelsea. Jeg husker til og med viktige redninger mot Leicester, Arsenal og Tottenham.

– Jeg er fornøyd med mine prestasjoner denne sesongen, og jeg kan reise på ferie som en lykkelig mann. Jeg har vært viktig for klubben min.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]