U23-kapteinen kan ta steget opp:Nok en akademispiller på førstelaget?

Jürgen Klopp bekrefter at Harry Wilson er aktuell for laget som møter Plymouth onsdag kveld.

17. jan 2017 kl 18.34 Marius Rabben

19 år gamle Harry Wilson er kaptein på U23-laget og har allerede debutert for det walisiske A-landslaget. Nå kan han få førstelagsdebuten for Liverpool.

Den hurtige, anvendelige kantspilleren, som trives på begge sider og i den offensive midtbanerollen, har trent med Klopps mannskap de siste dagene, noe som gjorde at han manglet da U23 tapte for Manchester United på Anfield mandag kveld.

– Harry Wilson er en herlig ung spiller. Jeg har latt meg imponere noen ganger, sier Klopp.

KAN FÅ DEBUTEN:
KAN FÅ DEBUTEN:  Harry Wilson kan bli den fjerde akademispilleren som Jürgen Klopp gir A-lagsdebuten denne sesongen – etter Ovie Ejaria, Ben Woodburn og Trent Alexander-Arnold.

– Jeg har ikke satt opp laget (mot Plymouth), men i vår situasjon måtte vi holde noen få spillere ut av kampen i går. Det hjalp åpenbart ikke, så beklager til U23-laget! Min feil, legger han til.

Trenger alternativer

Uten Sadio Mané tilgjengelig, og med det hektiske kampprogrammet Liverpool nå er inne i, er det gode muligheter for at Wilson blir involvert.

I det første møtet med Plymouth stilte Klopp med det som er tidenes yngste Liverpool-startellever, med en snittalder på kun 21 år og 296 dager.

– Det var en god grunn til at vi stilte med det laget vi gjorde i den første kampen. Det er også en god grunn til at vi stiller med det laget vi gjør i morgen. Det blir trolig litt annerledes enn laget i den første kampen, forteller Klopp.

– Vi er nødt til å ha alternativer til hva vi kan gjøre, og han (Wilson) er en del av våre tanker for denne kampen. Så vi får se.

Wilson, født i Wrexham i Wales 22. mars 1997, kom til klubben allerede som åtteåring i 2005. Etter å ha spilt seg oppover i gradene, debuterte han for juniorlaget som 15-åring.

Innhopp for A-landslaget – i 2013

Med en svært følsom venstrefot og imponerende hurtighet sto han tidlig frem og var sentral i kamper, ofte mot eldre, sterkere spillere, og med mulighet til å spille for både Wales og England tok hjemnasjonen hans grep.

Etter å ha storspilt for de røde og på aldersbestemte landslag inkluderte Chris Coleman ham i A-lagstroppen til Wales for VM-kvalikkampen mot Belgia borte i oktober 2013.

Tre minutter før slutt ble Wilson – 16 år og 207 dager gammel – byttet innpå, noe som gjorde at han slo Gareth Bales rekord som tidenes yngste Wales-spiller.

PÅ A-LANDSLAGET:
PÅ A-LANDSLAGET:  Wilson fikk spille i VM-kvalifiseringen da Wales spilte 1–1 borte mot Belgia i oktober 2013.

Samtidig ble bestefaren hans, Peter Edwards, hele 125 000 pund rikere fordi han i år 2000 satte 50 pund på at Wilson skulle få en landskamp – til 2 500 i odds!

Daværende manager Brendan Rodgers uttalte at det fortsatt var et stykke for stortalentet opp til førstelaget, men at han hadde mer enn talent nok. Sommeren 2015 ble Wilson inkludert i troppen som dro til Asia og Australia under pre-season, og første del av påfølgende sesong tilbrakte han hos Crewe Alexandra på ungdomslån.

– Gir alle på akademiet håp

I fjor sommer skrev Wilson under på en ny treårskontrakt med Liverpool, og han fikk rollen som kaptein på U23-laget. Hele 19 scoringer og ni målgivende er tallene hans for denne sesongen.

TREFFSIKKER:
TREFFSIKKER:  Den presise venstrefoten til Wilson har gjort ham til U23-lagets faste straffe- og frisparktaker. Han har vært direkte involvert i 28 mål denne sesongen.

Nå kan han følge i fotsporene til Ovie Ejaria, Ben Woodburn og Trent Alexander-Arnold, som alle har fått A-lagsdebuten av Klopp denne sesongen.

– Først og fremst gir det alle på akademiet håp, sier akademidirektør Alex Inglethorpe til Liverpool Echo.

– Det er en ting å prate om det, men det er noe helt annet å faktisk gjøre det. Jürgen og staben har tatt hånd om alle de unge som kommer gjennom. De har hjulpet dem og gitt dem en plattform å spille på.

– Så er det opp til guttene å ta sjansen og vise at de er gode nok til å være Liverpool-spillere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]