Solanke kan bli toppscorer i U20-VM

Den ferske Liverpool-spissen har gjort fire mål på seks kamper, men drømmer først og fremst om VM-gull.

9. jun 2017 kl 16.33 Einar Kvande

– Jeg har ikke tenkt på at jeg kan bli toppscorer. Jeg fokuserer kun på at vi skal vinne turneringen. Men det hadde selvsagt vært en god prestasjon av meg å bli toppscorer, og jeg ville elsket å blitt det, siteres Solanke av Liverpool Echo.

Med fire scoringer ligger Solanke en scoring bak Italias Riccardo Orsolini i kampen om toppscorertittelen. Begge skal i aksjon på søndag. Først ute er Orsolini, når Italia møter Uruguay i bronsefinalen, før vinneren skal kåres senere på dagen når England møter Venezuela i finalen.

– Vår tid er kommet. Alle hjemme vil heie på oss, og forhåpentligvis greier vi å gjøre dem stolte. Det er vinnerviljen som driver oss videre. Vi vet vi kan komme tilbake selv om vi blir liggende under, sier Solanke.

– Skuffelsen vi opplevde i U19-EM i fjor, hvor vi røk ut i semifinalen, er en følelse vi ikke ønsker å oppleve igjen, så vi ønsker å vinne turneringen denne gangen, fortsetter han.

– Vi vet vi møter et godt lag

– Vi har ikke fått noen spesielle instrukser fra manageren. Han har bare bedt oss legge semifinalen bak oss, og fokusere på neste kamp, slik han alltid gjør. Vi har bare en kamp igjen, og vi må vinne den for å bli mestere.

– Vi har sett noen av Venezuelas kamper, og vi vet hvilket godt lag de har. Det er bare oss to igjen nå, og det er aldri enkelt i en finale. Vi må samle krefter og forberede oss godt. Etter seieren over Italia i semifinalen har vi tro på at vi skal vinne på søndag.

Listen over tidligere toppscorere i U20-VM inkluderer navn som Javier Saviola, Sergio Aguero, Lionel Messi og Alexandre Lacazette, mens Messi, Aguero, Paul Pogba og Diego Maradona er blant spillerne som er blitt kåret til turneringens beste spiller.

19-år gamle Solanke blir offisielt klar for Liverpool 1. juli, når hans kontrakt med Chelsea løper ut.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]